SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

TREDAŞ,  2015 HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

TREDAŞ,  2015 HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
Bu haber 19 Mart 2015 - 13:44 'de eklendi ve 188 kez görüntülendi.

IC Enerji Grubu, 2014 Değerlendirme ve 2015 Hedefleri Toplantısı, enerji grubuna bağlı şirket yöneticilerinin katılımı ile İstanbul IC Hilton Bomonti Otel’de gerçekleştirildi.
IC Enerji Grubu adına IC Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, açılış konuşmasında IC Enerji’nin yönetici ve çalışanlarıyla birlikte büyük bir aile olduğunu belirtti.
“Bizi daha güçlü kılan birlikte uyum içerisinde hareket edebilmektir” diyen Çeçen, IC Enerji ailesini tüm yönetici ve çalışanlarının oluşturduğunu ifade etti.
Son yıllarda enerji sektörünün lider oyuncularından biri olarak anılmaya başladıklarını aktaran Serhat Çeçen, şöyle konuştu:
“Bu yolda 17 yılı ve birçok kilometre taşını geride bıraktık. Sektördeki faaliyetlerimize HES projeleri üreten ve geliştiren bir firma olarak başladık. Bu alandaki başarılarımız da birçok kez tescillendi. Örneğin Niksar HES ile Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarında HES Projelerine verilen büyük ödülü kazandık. Bu ödülü, bugüne kadar 10 adet HES projesini başarıyla tamamlayan İÇTAŞ İnşaat ile elde etmiş olduk. Bizi bu noktaya taşıyan Sayın İbrahim Çeçen vizyonu ile temelleri 2010 yılının başında atılan bir stratejik birleşim süreci oldu. Bu süreçte ilk aşama TREDAŞ’ın 2011 yılı sonunda devralınmasıydı. Devir tarihinden bu yana TREDAŞ’ın yeniden yapılanması açısından çok önemli mesafeler kat ettik. Böylelikle üretimden perakende satışa dikey entegrasyonu sağladık ve risklere karşı korunaklı bir portföy yapısı oluşturduk.”
Çeçen, IC Enerji olarak 2014 yılında elektrik perakende sektöründe stratejik işbirliğine imza attıklarını belirterek, Digitürk ile elektrik satışına ilişkin önemli bir işbirliği gerçekleştirdiklerini vurguladı.
Serhat Çeçen, “Sektördeki trendleri proaktif bir yaklaşımla değerlendirirken, buna paralel olarak Digitürk ile elektrik satışına başladık. Bu da IC Enerji’yi sektöre yön veren bir firma olma noktasına taşıdı. Bundan sonraki amacımız da reaktif değil, proaktif bir yaklaşım sergileyerek hareket etmek ve sektöre öncülük ediyor olmaktır” şeklinde konuştu.
Sektördeki liberalleşme trendi ile paralel olarak serbest tüketicilerin ağırlığının her geçen gün arttığını dile getiren Çeçen, “2014 yılında toplam perakende satış hacmi 6,8 milyar KWh olarak gerçekleşirken, bu rakamın yaklaşık yarısı serbest tüketicilere yönelik satışlardan geldi. 2015 yılında da perakende satışın 9,7 milyar KWh saate çıkarılmasını hedefliyoruz” dedi.
-“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN EN BÜYÜK 5. ÖZELLEŞTİRMESİNE HEP BİRLİKTE İMZA ATTIK”-
Yerli ve yenilenebilir kaynaklara dayalı üretim kapasitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalarını bu yıl itibariyle tamamlama noktasına geldiklerini anlatan Çeçen, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinin devir sürecini tamamladıklarını ifade etti.
Çeçen, şöyle konuştu:
“Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük 5. özelleştirmesi, 2014 yılı itibariyle Avrupa kıtasının birinci, dünyada ise beşinci büyük özelleştirme ve satın alma işleminin altında hep birlikte imza attık. Toplam kurulu gücü 1.050 MW olan Yeniköy ve Kemerköy Santrallerinin devir sürecini başarı ile tamamladık. Böylelikle hem daha dengeli bir portföy yapısına ulaştık hem birincil enerji kaynaklarının dikey entegrasyonunu sağlamış olduk. Üretim kapasitesinin arttırılması açısından 2015 yılı önemli bir dönüm noktası olacak. HES portföyümüzde en büyük projemiz olan Bağıştaş’ın yanı sıra Çileklitepe’nin de işletmeye girmesi bu yıla dair çok önemli gelişmeler oldu. Bu iki proje ile HES portföyümüzün toplam kurulu gücü 275 MW seviyesine ulaşmış oluyor.”
IC Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Çeçen, 2015 yılını İnsan Kaynakları ve Teknoloji yılı olarak ilan ettiklerini hatırlatarak, sözlerini şöyle noktaladı:
“IC Enerji, bundan sonraki dönemde de gücünü insan kaynaklarından ve teknolojiden alarak ülkemizin enerji arzını güvenli ve sürdürülebilir olarak temin etmeye devam edecektir. Umarım 2015 yılı hepimiz için bir başarı hikayesi olur.”
-TRAKYA’DA ELEKTRİK DAĞITIMI TÜM YÖNLERİYLE ELE ALINDI –
Serhat Çeçen’in açılış konuşmasını yapmasının ardından toplantı, Enerji Grubu’nun üretim, dağıtım ve perakende satış bölümlerinin sunumlarıyla devam etti.
Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) Genel Müdürü Hikmet Sezer, “2013 Değerlendirme ve 2014 Hedefleri” başlıklı bir konuşmasında faaliyet alanlarının 20 bin kilometrekare olduğunu ve Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da hizmet verdiklerini söyledi.
TREDAŞ’ın temel performans göstergeleriyle ilgili çok ciddi mesafeler aldıklarını belirten Sezer, “Özellikle kayıp kaçak konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Yüzde 8’lerde aldığımız kayıp kaçak oranını yaptığımız çalışmalarla yüzde 5’ler seviyesine indirmeyi başardık. Şu an sektörde kayıp kaçak oranının en düşük olduğu şirket olduğumuzu gururla söyleyebilirim” şeklinde ifade etti.
-TREDAŞ’TAN 2014 YILINDA DA 61,9 MİLYON TL YATIRIM GERÇEKLEŞTİ-
Sezer, Trakya bölgesinde özelleştirme öncesi 20 milyon TL civarında yatırım yapılırken, TREDAŞ’ın devralınmasından sonra yatırımların 60 milyon TL seviyelerine çıktığını bildirdi.
Genel Müdür Sezer, konuşmasını söyle sürdürdü:
“Özelleşme öncesi yatırımlara baktığımızda bölgemize 20 milyon TL civarında yatırımlar gerçekleştiriliyordu. Şirketi devraldığımız 2012 yılından itibaren geçmişin de açığını kapatacak şekilde yatırım yaptık. 2014 yılında 61,9 milyon TL yatırımımız gerçekleşti. Bu yatırımların büyük kısmı tesis yatırımlarından oluşuyor. Biz bu tesisleri yaptıkça, düşen kayıp-kaçak oranları, azalan müşteri şikayetleri ve kesintiler olarak olumlu neticelerini alıyoruz.”
-TREDAŞ, TEKNOLOJİK YATIRIMLARDA ATAĞA KALKTI-
Elektrik dağıtım sektöründe teknolojinin vazgeçilmez bir yeri olduğunun altını çizen Sezer, şebekeyi ve sahayı daha iyi yönetmeyi sağlayacak teknoloji yatırımlarına özel bir önem verdiklerini vurguladı.
Sezer, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Elektrik dağıtım sektöründe iyi işler çıkarabilmek için ciddi bir operasyonel teknolojiye ihtiyaç vardır. Şirketimizde aylık 300 bin işlem tablet üzerinden yapılıyor. Dolayısıyla hiçbir zaman kağıt kalem ile takip edilebilecek işlemler değil. IT ve operasyon arasındaki sinerji bizim temel güçlü noktalarımızdan bir tanesidir. TREDAŞ, Türkiye’de dağıtım süreçlerini kurumsal kaynak planlama yazılımı ile entegre ederek bütünsel bir bilgi sistemleri altyapısını oluşturan örnek bir dağıtım şirketi olmuştur. Türkiye’nin elektrik dağıtımında ilk olan saha otomasyon altyapısı devreye alınmış olup. SAP tabanlı bir sistem olan ‘İş Gücü Yönetimi’ sistemi ile de hizmet kalitesini iyileştirecek süreçler elektronik ortama taşınmıştır. Coğrafi bilgi sistemleri ve uzaktan sayaç okuma projeleri de dahil olmak üzere gelişmiş otomasyon projeleri tamamlanmış ve geliştirme çalışmaları devam etmektedir.”
Öte yandan, TREDAŞ Genel Müdürü Sezer, iş sağlığı ve güvenliğinin TREDAŞ için önemli bir konu olduğunu da belirterek, geçici iş göremezlik gün sayısında 2014 yılında yüzde 50’lik bir düşüş yaşamalarının bunun en önemli göstergesi olduğunu söyledi.
-TREDAŞ’IN 2015 PROJELERİ VE HEDEFLERİ-
Genel Müdür Hikmet Sezer, 2015 yılında dağıtım sisteminden tüketiciye kadar olan şebekenin uzaktan izlenmesi, kontrol edilmesi ve kesintilerin kısa zamanda giderilmesi sağlanması amacıyla SCADA/DMS/OMS projesine geçeceklerini anlattı.
Sezer, “SCADA/DMS/OMS projemiz ile şebekemize ve iş gücümüze daha fazla hakim olup, müşterimizi tatmin edecek hizmeti çok daha verimli bir şekilde kurduğumuz bir yapıya geçmiş olacağız” dedi.
Son olarak Mobil Uygulamalar projesinden bahseden Sezer, müşterilerin arıza, aydınlatma, kaçak, şikayet bildirimi ve başvuru sorgulama gibi işlemlerini cep telefonlarından yapılabilmesini sağlamak için çalıştıklarını kaydetti.
Toplantıda, IC Enerji’nin Hidro Elektrik Sntralleri, Yeniköy, Kemerköy Termik Santralleri, IC Enerji Grubunun Strateji Planlama Çalışmaları, Bütçe Planlama ve Yönetim Çalışmaları ve İnsan Kaynakları Çalışmaları ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi.
Toplantının ikinci bölümünde ise Osman Bahadır Özen’in “İletişim” konulu sunumu gerçekleştirdi.
Toplantı, IC Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen ve tüm yöneticilerin günün anısına çektirdiği hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA