SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

İŞKUR’DAN İŞBAŞINDA DESTEK

İŞKUR’DAN İŞBAŞINDA DESTEK
Bu haber 12 Şubat 2020 - 13:28 'de eklendi ve 208 kez görüntülendi.

İKİ ÇALIŞANINIZ VAR İSE BİR ÇALIŞANDA İŞKUR’DAN

Edirne Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sn. Şengül ÇİLDAM, işsizlerin işbaşında eğitilmesini ve mesleki yeterliliklerinin geliştirilmesini sağlamak olan İşbaşı Eğitim Programlarına büyük önem verdiklerini söyledi. Sn. ÇİLDAM “İşbaşı eğitim programlarının temel amacı, iş arayanların işbaşında eğitilerek nitelikli hale getirilmesi ve mesleki deneyim kazanarak işe girmelerini kolaylaştırmaktır. Kişi tecrübe kazanırken, işverene maliyeti olmayan işçi adayını tanıyarak ve iş yerinde çalıştırarak istihdam edeceği kişiyi kendisi yetiştirmektedir’’.

Türkiye İş Kurumu tarafından düzenlenen İşbaşı Eğitim Programları ile Kuruma kayıtlı 15 yaşını tamamlamış; işsizler ve üniversite öğrencileri nitelik gerektiren mesleklerde deneyim kazanmakta ve eksikliklerini giderebilmektedirler.

En az iki ile on arası çalışanı bulunan ve kuruma kayıtlı işyerlerine bir katılımcı, On bir ve üstü mevcut sigortalı çalışanı olan işyerlerine ise çalışan sayısının onda biri kadar katılımcı verilebilmektedir. Program basın sektörü meslekleri ve teknopark üyesi işyerlerinde geleceğin mesleklerinde 9 ay, imalat sektöründeki mesleklerde 6 ay, diğer sektör mesleklerinde 3 ay olarak düzenlenmektedir.  Program süresince katılımcı zaruri giderleri (İşaraysan statüsündekiler için günlük 89,4 ₺, Öğrenci statüsündekiler için günlük 67,05 ₺, İşsizlik ödeneği alanlar için günlük 44,7 ₺) ve iş kazası ve meslek hastalıkları sigorta primi ile genel sağlık sigortası primi giderleri Kurum tarafından karşılanmaktadır. Bu şekilde işverenler, katılımcıyı işin başında görme imkânı bularak kendi ihtiyacına göre yetiştirebilmektedirler. Edirne Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 2019 yılında 506 işyerinde 120 farklı meslekte 1.976 kişilik program düzenlenmiş olup 2020 yılında da İşbaşı Eğitim Programları kapsamında çalışmalarız devam edecektir.

6111 sayılı kanun kapsamında, İşbaşı Eğitim Programlarını bitirenlerin istihdam edilmesi halinde 6 aydan 42 aya kadar teşviklerden yararlanabilmektedirler. İşbaşı eğitim programlarını tamamlayanlardan 18 yaşından büyük, 29 yaşından küçük olan kişilerin; programın bitiminden sonra en geç 3 ay içerisinde programı tamamladıkları meslek alanında istihdam edilmesi halinde imalat sanayi sektöründe 42 ay, diğer sektörlerde 30 ay boyunca sigorta primlerinin işveren hisselerine ait tutarı İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacaktır. Bu kapsama girmeyenler ise kişinin cinsiyetine ve belge durumuna göre 6 ile 30 ay arasında teşvikten faydalanacaktır.

İşbaşı Eğitim Programı ve diğer hizmetlerimizden faydalanmak isteyen işverenlerimiz ve vatandaşlarımız, Edirne Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüze başvuru yaparak ayrıntılı bilgi alabilirler

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA