SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

CHP Keşan İlçe Başkanlığı Basın Açıklaması

CHP Keşan İlçe Başkanlığı Basın Açıklaması
Bu haber 11 Ekim 2016 - 0:38 'de eklendi ve 172 kez görüntülendi.

CHP Keşan İlçe Başkanlığı olarak 3 Ekim 2016 tarihinde Keşan’ın yerel gazetelerinde çıkan açıklamamızda AKP eski İlçe Başkanı Sayın Muzaffer Güven’in 4 Ağustos 2016 tarihinde yerel gazetelere yaptığı açıklaması üzerine bir takım sorular sormuştuk. 5 Ekim 2016 tarihinde konu ile ilgili açıklama yapan AKP Keşan İlçe Başkanı Sayın Hüseyin Boyalık Başkanlığımıza dolaylı olarak cevap vermeye çalışmıştır. Kamuoyuna sorduğumuz soruları hatırlatıp Sayın Boyalık’a açıklaması üzerinden bir takım sorular soracağız.

SORULAR SORMUŞTUK

Sayın Güven yapmış olduğu açıklamada AK Parti Keşan İlçe Teşkilatında FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) olduğunu iddia etmiş ve biz de İlçe Başkanlığı olarak Türkiye’de darbe girişimini yapmış olan bu örgütün Keşan’daki uzantıları hakkında ilgili makamlarca adli bir işlem yapılıp yapılmadığını, AKP Keşan İlçe Teşkilatının konuyla ilgili bir işlem yapıp yapmadığını ve yine Sayın Güven’in iddialarına göre Keşan ilçesi bünyesinde gerek kamuda, gerekse Sivil Toplum Kuruluşları içerisinde FETÖ yapılanmasına destek verdiği iddia edilen kişi ve kişiler hakkında gerekli işlemler yapılacak mı ve konu hakkında kamuoyu bilgilendirilecek mi diye sorular sormuştuk.

TOPLUM NEZDİNDE BİR ALGI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR

Sayın Boyalık, açıklamasında “Halkımızın milli iradesine sahip çıkmasıyla birlikte asker kılığına girmiş hainlerin darbe girişimine halkımız darbe vurmuştur” diyerek darbenin önlemesine yönelik düşüncelerini kaydetmiştir. AKP içinde FETÖ’cülerin olup olmadığına yönelik gerek genel merkezlerinin gerekse kendilerinin hassas bir çalışma yürüttüğünü söyleyen Sayın Boyalık, şunları ifade etmiştir: “Bu konuda ilçe teşkilatımız genel merkezimizde olduğu gibi her türlü hassas değerlendirmeyi yapmaktadır. Bizler küçük bir yerde siyaset yapıyoruz. İftiralar, doğru olmayan bilgiler mesaj atılıyor. Kimseye haksızlık etmemek için kılı kırk yarıyoruz. Toplum nezdinde bir algı oluşturulmaya çalışılıyor ‘AK Parti içinde FETÖ’cü var’ diye. Bu algıyı iyi yönetmek durumundayız.”

Şimdi bu noktada AKP Keşan İlçe Başkanı Sayın Hüseyin Boyalık’a soruyoruz:

– İftiralar, doğru olmayan mesajlar kim veya kimler tarafından atılıyor?

– Toplum nezdinde ‘AKP içinde FETÖ’cüler var’ diye kim veya kimler algı oluşturuyor?

– Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, “Ne istediler de vermedik” ve Başbakan Sayın Yıldırım “Verdiğimiz her kuruşu fitil fitil burunlarından getireceğiz” diyerek bu algının oluşmasına yardımcı olmuş mudur? Kim veya kimler ne istemiş ve kimlere neler verilmiştir, kimden kaç kuruş kime verilmiş, nereye verilmiş ve neden verilmiştir?

‘AK PARTİ İÇİNDE FETÖ’CÜ VAR’ SÖZÜNE KİMSE İNANMASIN

Sayın Boyalık, açıklamasında kasıtlı algı yaratılmaya çalışıldığını vurguladıktan sonra şunları söylemiştir: “‘AK Parti içinde FETÖ’cü var’ sözüne kimse inanmasın. Kimse bizim ağzımızdan çıkmayan bir şeye inanmasın. Cumhurbaşkanımızın duyduğu hassasiyeti en kılcal damarlarımıza kadar hissederek yaşıyoruz ve o ilkeler içinde siyaset yapmaya çalışıyoruz. Partide, FETÖ ile aktif çalışan hiçbir kimseyi barındırmayız. Kasıtlı algı oluşturulmaya çalışılıyor. Buna müsaade etmeyiz.”

Açıklamasının devamında Boyalık, “‘AK Parti içinde FETÖ’cü var’ sözüne kimse inanmasın”diyerek Eski İlçe Başkanınız ve aynı zamanda halen İl Yönetim Kurulu üyesi olan Muzaffer Güven’in 4 Ağustos 2016 tarihinde “AK Parti içerisinde de, çok ciddi boyutta FETÖ terör örgütüne destek veren ya da içerisinde olan kişiler var.” açıklamasını kastetmiş midir? Buna göre Boyalık’a soruyoruz Muzaffer Güven’in yaptığı açıklamaya da kimse inanmasın mı???

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA