SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

YÜCEER MÜLTECİ KAMPINI SORDU

YÜCEER MÜLTECİ KAMPINI SORDU
Bu haber 11 Temmuz 2016 - 13:10 'de eklendi ve 137 kez görüntülendi.

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ’a yapılması planlanan Mülteci Kabul ve Geri Gönderme Merkezi’ni Meclis gündemine taşıdı. Tekirdağlıların ve Sivil Toplum Örgütlerinin kaygılarını dile getiren Yüceer, “400 kişilik olacağı açıklanan Geri Gönderme Merkezi’nin kapasitesi ne olacaktır? Kapasite artırmasına yönelik plan var mıdır?” diye sordu.
ANKARA////
CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ’a yapılması planlanan Mülteci Kabul ve Geri Gönderme Merkezi’ni Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Yüceer, Suriye’de patlak veren iç savaşla birlikte 3 milyon Suriyeliye ev sahipliği yapan Türkiye’nin, en fazla mültecinin yaşadığı ülke olduğunu kaydetti.
ŞEHRİN GÖBEĞİNE MÜLTECİ KABUL MERKEZİ
Yüceer, mültecilerin Avrupa topraklarına geçişini durdurmak isteyen Avrupa Birliği’nin, Türkiye ile 3 milyar avro karşılığında Geri Kabul Anlaşmasını imzaladığını, bunun sonucunda da Türkiye’nin pek çok şehrinde Mülteci Kabul ve Geri Gönderme Merkezi inşa edilmeye başlandığını bildirdi. Yüceer, Mülteci Kabul ve Geri Gönderme Merkezlerinden birinin de Tekirdağ’ın merkezine yapılacağını kaydetti.
DAYATMA VAR
Yüceer, “Tekirdağ Büyükşehir ve Süleymanpaşa belediye meclis üyelerinin oybirliğiyle aldığı şehrin dışında bulunan iki ayrı yerdeki boş arazilerin merkez için kullanılmasının daha uygun olacağı görüşüne karşın merkezin, oldubittiyle Süleymanpaşa Gündoğdu Mahallesi’nde 211 ada 93 parsel üzerinde inşa edilmesi dayatılmaktadır” dedi.
HALK RAHATSIZ
Şehrin göbeğine böyle bir merkezin yapılacak olmasından Tekirdağlılar’ın da sivil toplum örgütlerinin de rahatsızlık duyduğunu kaydeden Yüceer, bölge halkının mültecilerin gelmesiyle birlikte işsizliğin artmasından, şehrin dokusunun zarar görmesinden, demografik yapının ve sosyal huzurun bozulmasından kaygılandığını kaydetti.
BAŞBAKAN’A SORDU
Yüceer, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
-Mülteci Kabul ve Geri Gönderme Merkezi’nin şehrin merkezinde yapılması konusundaki ısrarın gerekçesi nedir?
-Tekirdağ Büyükşehir ve Süleymanpaşa belediyelerinin oybirliğiyle aldığı şehrin dışında bulunan iki ayrı yerdeki boş arazi neden uygun görülmemiştir?
TEKİRDAĞ’IN İRADESİ NEDEN YOK SAYILIYOR?
-Mülteci Kabul ve Geri Gönderme Merkezi ile ilgili Tekirdağlıların iradesi neden yok sayılmış ve görüş alınmamıştır?
-Mülteci Kabul ve Geri Gönderme Merkezi’nin il ve ilçe belediyelerimizin ve Tekirdağlıların itirazları neticesinde başka bir yere yapılmasına yönelik çalışmalar var mıdır?
KAPASİTE ARTIRILACAK MI?
-İlk planlarda 400 kişilik olacağı açıklanan söz konusu Geri Gönderme Merkezi’nin kapasitesi ne olacaktır? Kapasite artırmasına yönelik plan var mıdır?
-Mülteci Kabul ve Geri Gönderme Merkezi’nde güvenlik ve denetim nasıl sağlanacaktır?
-Türkiye’nin kaç ilinde Geri Gönderme Merkezi inşa edilecektir? Bu şehirler hangileridir?
MALİYET NE OLACAK?
-Mülteci Kabul ve Geri Gönderme Merkezlerinin toplam maliyeti ne kadar olacaktır? Maliyet nereden karşılanacaktır?
-Tekirdağlıların “sosyal huzurun bozulmasına” yönelik kaygıları için ne gibi önlemler alınacaktır?

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA