SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik
Necdet Uybaş

Yeni bir hastalık türü: Koltuk zehirlenmesi

Yeni bir hastalık türü: Koltuk zehirlenmesi
Bu haber 17 Nisan 2021 - 21:56 'de eklendi ve 408 kez görüntülendi.

Aksaray Portal internet sitesi ile Habertekirdağ.net ‘deki arkadaşlar yazmış. Bizin Cavit Hoca’da bu kelimelri kullanmış. Bende merak ettim çevrede başka koltuk zehirlenmesine uğrayan varmı diye. Demek ki varmış arkadaşlar da yazmışlar.

Çağımızın Yeni Hastalığı Koltuk Zehirlenmesi
Harun Atalay
Son yıllarda bir takım STK Başkanlarında görülen bir hastalıktan bahsedelim.

Uzmanların yaptığı araştırmalara göre STK Başkanlarına bulaşan bu hastalığın adına, “KOLTUK Zehirlenmesi” teşhisi konulmuş.

Koltuk zehirlenmesi hastalığının başlıca belirtilerine bir bakıyoruz;

“Her hangi bir makama seçilmeden önce gayet ılımlı, efendi görünüşlü, mütevazi olan kişilerde görülen bu hastalık seçimi kazanan siyasetçi yada STK Başkanlarına hızlıca bulaşıyor.”

Bünyesi zayıf olan Kişilerde hızla yayılan Koltuk Zehirlenmesi Virüsü hastayı kısa zamanda tanınmaz hale sokuyor.

Koltuk zehirlenmesine maruz kalan hastada başlıca belirtiler ise şöyle;

“Agresif Koltuk Telaşı ve Refleksi”

Hasta bu evrede gittiği her yerde kendisinden önce gönderdiği kişi tarafından en ön safta oturacağı koltuğu kimseye kaptırmıyor.

Koltuk zehirlenmesi hastalığına yakalanan kişi oturduğu koltuğun sınırlı süreli olduğunu unutmaya başlıyor.

Uzmanlar bu sürenin hastalığın bünyede kuluçka devrinin başlaması ve hastalığın ilerlemesi olarak görüyor.

Yine Koltuk Zehirlenmesine yakalanmış Kişi Kendisini vazgeçilmez sanarak makamının gücüyle çevresine salvolar yağdırmaya başlıyor bu durum da hastalığın ilerlemesi olarak biliniyor.

Koltuk Zehirlenmesi hastalığına yakalanan kişi zamanla Dünyanın kendi etrafında döndüğünü kendisi olmasa temsil ettiği kurum yada kuruluşların olmayacağı saplantısına iyicene kendisini inandırıyor ki Bu durum hastalığın tedavisi zor bir sürece girdiğinin en bariz örneği gösteriliyor.

Uzamanlar uyarıyor çevrenizde bu tür hastalığın pençesinde olanlar varsa lütfen dikkat edin.

Koltuk zehirlenesi hastalığına yakalanan kişinin hal ve hareketleri zarar verici olabilir.

Bu hastalığın pençesinde olan kişiler yetki alanlarında olmayan yerlere karışır.

Her alanda kendilerini göstermek için yoğun bir çaba sarf edebilirler.

Kendileri bu hallerin hiçte iyi haller olmadığını bu makamların gelip geçici olduğunu söyleyenleri hiç sevmezler.

Hatta eleştirilere hiç tahammülleri yoktur.

Hastalığın diğer bir everesi de bular kendilerine telkinlerde bulunanları düşman beller.

Koltuklarını kaybetme endişeyle geceleri uyuyamazlar.

Koltuklarında bulundukları en kıymetli zamanı Lak lakla geçirir.

Seçim vakti yaklaşınca yine o ilk hallerine dönmeye çalışırlar.

Koltuk zehirlenmesine yakalanan kişileri için Klinik çalışmaları hızla devam etmekte.

Uzmanlar Kişilik zafiyeti olan bünyelerde bu hastalığın hızla yayılmasının daha kolay olduğunu belirtiyor.

Koltuk zehirlenesi hastalığına yakalanan kişiler için henüz bir tedavi yöntemi yok.

Uzmanlar hastalara şimdilik sadece KUM Saati veriyor.

Sınırlı süredeki Koltuklarının nasıl zamana karşı koyamadıklarını göstermek için.

Özkan DİKMEN
KOLTUK ZEHİRLENMESİ

KOLTUK ZEHİRLENMESİ

Bakın çok önemlidir koltuk zehirlenmesi. Neredeyse tüm koltuk sevdalılarının başına gelir. Sözümüz tabiki Büyükşehir Belediye Başkanına. Vatandaşlara yaklaşımı ne kadar kibar ve sağduyulu olsada her istekte bulunana ‘mesaj alındı’ diyerek dönüp giden bir başkandan söz ediyoruz. Mesaj falan da alındığı yok.

Kendisiyle Malkara’da yapılan meclis toplantısı sonunda meclis üyeleri ve bazı belediye başkanlarının da olduğu bir ortamda biraz sohbet etme imkanı bulduk. Daha doğrusu aramızdaki “soğuk savaşı”n nedenlerini konuştuk. Yazdıklarımızı, dost sohbetlerinde yaptığımız konuşmaları Sayın başkanın bizzat yüzüne söyleme fırsatım oldu. Zaten belediye başkanlığı dönemindeki neredeyse ilk temasımız oldu. Bundan sonra da çok olacağını sanmıyorum ya…. Biz yine de sevdiğimizde kendi uslübumuzca uyarmaya veya yanlışları yazmaya devam edelim.

Bu konuşmada ben çok şey söylemiş ve özellikle kendisinin eli ayağı ve kulağı olan basın mensupları ile olan ilişkilerini kesinlikle bire bir düzeltmesi ve kimseyi ayırmaması gerektiğinin altını çizmiştik. Bizlerin sadece iyi diyaloglarla bir çok sorunu çözeceğimizi de aktarmıştım. Ve daha bir çok şey söyledik. Sayın başkan da kendince bizlere olan kırgınlığını aktarmak istedi. Dinledik. Konuştuk, söyledik. Yaklaşık 20 dakika süren konuşmanın ardından “Özkan mesajı aldım, tamam” diyerek uzaklaşmak istedi… Arkasından son bir kez seslendim ve “Başkanım çok pardon, ne mesaj aldınız, bu konuşmadan ne çıkardınız çok merak ediyorum. Küçük bir özet yapar mısınız?” dedik. Sadece gülümsedi ve aslında hiç bir şey anlamadığını saklarmışçasına ‘Konuşuruz sonra’ dedi ve gitti. Yani aslında alınan bir mesaj yoktu. Sadece mevzu KOLTUK ZEHİRLENMESİ idi ve bu koltuk herkesi dinleyen ama kimseyi umursamayan bir yerdi.

Koltuk zehirlenmesinin getirdiği başka birşey daha var ki; çevrenizdekilerin GAZI ile kendinizi çok büyük bir yerde görür fakat dışarıdan mevzuyu inceleyen samimi insanların söylediklerin kulak arkası edersiniz. Sonra da ne yanlış yaptığınızı, hangi mesajı alamadığınızı inceler durursunuz. Onun için gerçekleri görüp söylemek isteyenlere sırtınızı döner ve çevrenizi yalaka kabuğu ile çevreleyenleri dinlerseniz, hiç şüphe duymadan önümüzdeki yerel seçimlere adaylığınızı bile açıklarsınız. Oysa bilemezsiniz ki, büyük çoğunluk çoktan tarihin tozlu yapraklarına sizi yazdı. Bağlı olduğunuz siyasi iradenin de farkı düşündüğünü sanmıyorum. İnatlaşma, küsme, kin, kızgınlık, öfke. Bunlar oturulan koltuğun yapmaması gerekenler. Eğer koltuk zehirlenmesine uğramışsanız bunların her birini yaparsınız.

Ben esas şunu çok merak ediyorum. 2019 seçimlerinden sonra, bugün adaylığını açıklayan Sayın Kadir Albayrak, Adem Dalgıç’ın gösterdiği olgunluğu gösterip devir teslim de yer alacak mı? Umarım mesaj alınmıştır….
Yayınlanma Tarihi : 2016-06-08 16:59:27

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA