SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

YBB ŞUBESİ GENEL KURULU

YBB ŞUBESİ GENEL KURULU
Bu haber 16 Ağustos 2016 - 0:23 'de eklendi ve 166 kez görüntülendi.

 

                                                               Demir, yeniden Başkanlığa seçildi…

Yerel Basın Birliği Edirne Şubesi’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı 14 Ağustos 2016 Pazar günü yapıldı.

Saat 13.00’te Keşan Belediyesi Teras Düğün Salonu’nda başlayan kongreye 46 üyeden 27 üye katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından Divan Başkanlığı’na Hamza Yaza, Katip Üyeliklere Mert Soylu ve Saide Yapıcı seçildiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Şube Başkanı Erdoğan Demir kongrenin açış konuşmasını yaptı.

Demir öncelikle tüm katılanlara teşekkür ederek şunları söyledi.Yerel Basın Birliği Genel Merkez Eğitimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Vehbi Altunçul , Yerel Basın Birliği Genel Merkez Genel Sekreteri Sayın Filiz Keleş,  sayın üyelerimiz ve sevgili basın mensupları 4 Haziran 2016 tarihinde açılışını gerçekleştirdiğimiz şube açılışımızın ardından 1.Olağan genel kurulumuzu gerçekleştiriyoruz. Edirne’deki 4 gazeteci derneği başkanımızı da açılışımıza davet ettik  ama bugün kendilerini aramızda görememenin üzüntüsünü yaşıyoruz.

                                Öncelikle bir tatil günü olan Pazar gününde açılışımıza katılmanızdan dolayı hepinize teşekkür ederim.

                                Geçici yönetim kurulu olarak başkan olarak ben Erdoğan Demir, başkan yardımcısı Kıymet Kara, Genel sekreter Necdet Uybaş, Muhasip Veznedar üye Mustafa Yaraşır ve Üye Fikri Ak ile birlikte bugüne kadar görevimizi sürdürdük. Kongremizde 3 yıl süre ile yeni yönetim ve denetim kurulumuzu seçeceğiz. Kongrede kurucu başkan olarak ben tekrar aday olduğumu açıkladım. Kongre öncesi hemen hemen neredeyse 46 üyemiz ile görüşmeler yaparak yönetim kurulu ve denetim kurulunu bütün arkadaşlarımızla birlikte karar vererek oluşturduk. Bugün bu listem ile bu göreve yeniden talibim.

                                Bugüne kadar kurucu yönetimde görev alan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Dernek olarak amacımız bundan böyle Edirne ve çevremize bulunan Gazeteci dernekleri ile iyi ilişkiler oluşturarak genel merkezimizin de destek ve katkılarıyla basın mensuplarımızın eğitimini sağlamak ve gazetelerimizin kalitesini ve dolayısıyla kazançlarını arttırmak konusunda çalışmalar yapmaktır.

                                Bizlerle kurucu yönetim döneminde sürekli iyi diyaloglar sağlayan ve bizlere destek olan Yerel Basın Birliği Genel Başkanımız Nezir Karayün ve yönetim kuruluna da buradan teşekkürlerimi iletiyorum.

                                Sayın Genel Başkanımız 1.Genel Kurulumuza işlerinin yoğunluğundan dolayı katılamazken Başkan Yardımcısı Sayın Vehbi Altunçul ve eşi Havva Altunçul ile Genel Merkez Genel Sekreteri Filiz Keleş bugün kongremizi onurlandırdılar. Kendilerine de teşekkürlerimizi iletiyorum.

                                Kurucu yönetim dönemimizde yeteri kadar üye çalışmasında bulunamadık. Bundan böyle kongrede seçildiğimiz takdirde bütün gazeteci arkadaşlarımıza ulaşarak kendilerini Yerel Basın Birliği Edirne Şubesi’ne üye olmaya davet edeceğiz. Bu arada şubenin genel merkezinin o günkü şartlar altında Keşan’da olduğunu da buradan belirterek, kongre sürecinin ardından şube merkezimizi Edirne’ye taşıyacağımızın müjdesini de burada sizlere vermek istiyorum. Bize bu konuda anlayış gösteren değerli üyemiz Sayın Hamza Yasa’ya da sizlerin huzurunda teşekkür ederim. Şube merkez binamız Hamza Yasa’nın Edirne Olay Gazetesi Bürosu olacaktır. Bu nedenle sayın Yasa’ya bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.

                                Kongremizin hayırlı olmasını diler. Tüm katılan konuklarımıza ve üye arkadaşlarımız ile basın mensuplarına teşekkür ederim.”

                                Demir’in konuşmasının ardından Yerel Basın Birliği Genel Merkez Başkan Yardımcısı Vehbi Altunçul konuştu.

                                Altunçul, kongrenin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, “Bugün Edirne Şubemizin Genel Kurulu için burada birlikteyiz. Öncelikle genel merkez başkanımız Sayın Nezir Karayün’ün selam ve saygılarımı iletiyorum.Şubemizin genel kurulunda göreve gelecek yönetim ve denetim kurulumuza başarılar diliyorum.” dedi.

                                Altunçul’un ardından konuşan Fezyullah Aktan’da, öncelikle kongreye katılanlara hoş geldiniz dedikten sonra “ Bu tür gazeteci dernekleri maalesef basının gelişmesi ve kalkınması anlamında yeterli çalışmalar yapmıyor.  Yardımcı olmuyorlar, seçilenler kendi havalarını sürdürmek, kendi özel durumlarını sürdürmek amacıyla faaliyette bulunuyorlar. Yerel basının ne sorunu var bununla ilgilenmiyorlar. Eskiden tüm resmi ilanlar yerel gazetelere veriliyordu. Bir miktarın üzerindekiler Ankara ve İstanbul’daki gazeteler veriliyordu.  Sonra okul ihaleleri, büyük ilanlar yerel gazetelere verilmez oldu.  Yerel agzetelere sadece yerel mahkeme ilanları , askeri ilanlar kaldı. Onun için de yerel gazeteler  mutlaka bir yan destekle çıkmak zorunda. Keşan’da 4 tane gazete var. Bunlardan 3’ünün yan kuruluşları var. Allah daha çok versin bir tanesi arkadaşımız, Rusya’da da iş açtı. Benim sadece gazetem var. Ben sadece gazeteyi gazete ile yaşatmak istiyorum.  55 yıldır  gayret ettim.  Şimdi burada rekabet var. Özel ilanlar neredeyse çoğu bedava da yapıyor, 5 kuruşa da yapıyor. Bu şekilde güya rekabet yapıp ötekini batırmaya çalışıyor.Bu şekil olduğu müddteçe yerel basının gelişmesi mümkün değil. Kendi paranla kendi reklamını yapmak için çıkarırsın ama bu da gazetecilik değildir. Gazeteler burada gördüğünüz gibi çıkıyorlar muhabirler toplu halde hükümet konağının önünde veya bilmem nerede oturuyorlar, ondan sonra birlileri ya siyasetçi, ya iş adamı ya bilmem ne çağırıyorlar. Uzun uzun sayfalar dolusu beyanatlar veriyorlar. Muhabirler de işine geldiği için aynen yazıyor, gazeteler beyanatlarla çıkıyor. Özel haberi araştırma ve eleştiri gazetelerde bulamıyorsunuz.  Bu gazetecilik değil.  Onun için yerel gazeteler adına kurulmuş dernekler bu şube dahil, bu konulara biraz eğilmeli. Bu konulara eğilire gazetecilik nedir anlatırsa, gazeteci bu yönde eğitilirse, ancak o zaman gazetecilik yapılır. O zaman yerel basın güç olur. Şu anda bir güç değil. Kim çağırıyorsa gidiyor 2 sayfa haber, veyahut öbür berikine kızmış  veriyor veriştiriyor , bu da gazetede sayfalar dolusu çıkıyor. Gazeteler de böyle şekilde okuyucularına ulaşıyor. Bu böyle olmamalı.” Şeklinde konuştu.

                                Aktan’ın konuşmasından sonra Yerel Basın Birliği Edirne Şubesi’nin 2016-2019 Faaliyet Raporu Başkan Erdoğan Demir tarafından okundu.

                                Demir’in yaptığı Faaliyet raporu Açıklaması şöyle;

                                 YEREL BASIN BİRLİĞİ EDİRNE ŞUBESİ 2016-2019 YILI FAALİYET RAPORU

                Yerel Basın Birliği Edirne Şubesi olarak 12 Ağustos 2016 Pazar günü yapılacak kongrenin ardından göreve gelir gelmez yapmayı düşündüğümüz Faaliyetler şöyledir.

  • Edirne’de tüm Gazeteci derneklerinin katılımıyla Edirne yerel basının durumunu ortaya koyabilmek amacıyla YBB Genel Merkezimizin de katkılarıyla Edirne’de bir panel düzenlemek ve bunu bir rapor haline getirmek.
  • Yine Şube olarak belirli periyotlarda Edirne’de bulunan tüm Gazeteci dernekleri ile toplantılar düzenlemek ve görüş alışverişinde bulunmak
  • Yerel basın çalışanlarına yönelik genel merkezimizin de katkıları ve destekleri ile eğitim çalışması yapmak.
  • Üyelerimizin iyi ve kötü günlerinde onların her zaman yanında olarak acılarını ve sevinçlerini paylaşmak.
  • Dini ve milli bayramlar ile Edirne merkez ile ilçelerin Kurtuluş Günlerinde Şube adına gazete çıkararak şubeye maddi gelir elde etmek.
  • Üyelerimiz arasında kaynaşmayı, birlik ve beraberliği geliştirmek amacıyla çeşitli etkinlikler ve geziler düzenlemek.
  • Şubemiz üyelerine mesleki ziyaretler sağlayarak onların başka il ve ilçelerdeki gelişmiş basın sektöründeki bilgi ve birikimlerini arttırmaya yardımcı olmak.
  • Edirne Şubesi olarak genel merkezimizle birlikte Trakya’ya komşu ülkelerdeki, yerel basın ile diyaloglar kurarak yurtdışı ziyaretler gerçekleştirerek, ilişkileri geliştirmek ve üyelerimizin buralardaki yerel basının çalışmalarını gözlemlemesine yardımcı olmak.
  • Genel merkezimizin düzenlediği ödüllü basın yarışmasına üyelerimizin katılmasını teşvik etmek.
  • Düzenlenecek basın yarışmasında Edirne’ye hizmet etmiş ve hayatını kaybetmiş olan Tevfik Işık, Mehmet Karagöz, Ertuğrul Eytiş, Tuncay Çekver, İbrahim Bitikli, Recep Söyler,Murat Turgu, Fikri Biztiren, Erdinç Ovatman Coşkun Erkılıç ayrıca üyelerimizin önereceği ve basın camiasına emekleri geçip hayatını kaybeden ağabeylerimiz ve arkadaşlarımız ile halen hayatta olan ve Trakya’nın önemli basın duayenlerinden olan Feyzullah Aktan, Beyazıt Sansı,

Fikri Yalın, Hamza Yasa, Melih Yurduseven, Hüsnü Saçkesen, Gönül Uyanıktır ve Bülent Ayan adına özel ödüller vermek için gerekli çalışmaları yapmak.

                Yeni seçilecek yönetim ve denetim kurullarımıza çalışmalarında başarılar diler ve faaliyet raporu doğrultusunda çalışmalar yapmasını temenni ederiz.

                Faaliyet Raporu’nun ardından Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Fikri Ak tarafından, 2016-2019 Tahmini Gelir Bütçesi okundu.

                Tahmini Gelir Bütçesi de şöyle;

            YEREL BASIN BİRLİĞİ EDİRNE ŞUBESİ’NİN 2016-2019

                      YILLARI ARASI TAHMİNİ BÜTÇESİDİR.

 

 

Üye Aidatları:  4.680 TL

Çeşitli Gelir-Bağış:  6.000 TL

Yardımlar:  5.000 TL

Toplam: 15.680 TL

                Son olarak Şubeni yeni yönetim ve denetim kurulu seçimine geçildi.

                Erdoğan Demir başkanlığında tek liste ile gidilen seçimlerde, Yerel Basın Birliği Edirne Şubesi Yönetim ev Denetim Kurulu şu kişilerden oluştu.

            YÖNETİM KURULU (ASİL)
1- Erdoğan DEMİR
2- Gökhan TUZLADAN
3- Fikri AK
4- Ahmet TOPAÇ
5- Mustafa YARAŞIR

YÖNETİM KURULU (YEDEK)
1- Recebiye ÇATAK SEZER
2- Recep DURAL
3- Abdullah YILMAZ
4- Cemile LİMAN
5- Deniz ÇİL

DENETİM KURULU (ASİL)

1- Hamza YASA
2- Ömür ÇAKICI
3- Mert SOYLU

DENETİM KURULU (YEDEK)
1- İsmail ALİŞ
2- Gökhan GÜRER
3- Semra ANLAR

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA