SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

TRAKYAKA Ticaret ve Sanayi Odaları ile Gümülcine’de

TRAKYAKA Ticaret ve Sanayi Odaları ile Gümülcine’de
Bu haber 21 Kasım 2015 - 21:04 'de eklendi ve 182 kez görüntülendi.

Trakya Kalkınma Ajansı organizasyonuyla Edirne, Kırklareli, Keşan, Uzunköprü ve Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odaları 20-22 Kasım 2015 tarihlerinde Gümülcine Sanayi Bölgesi fuar alanında düzenlenecek ‘Doğu Makedonya Trakya 2015 Ticaret ve Sanayi Fuarı’na katıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı’nın kiraladığı 100 metre karelik stantta firmalar ürünlerini tanıtma ve yeni iş bağlantıları kurma fırsatı buldular.

Fuar Açılışına Yoğun İlgi

  1. “Doğu Makedonya-Trakya 2015” Ticaret ve Sanayi Fuarı 20 Kasım Cuma günü törenle açıldı. Fuar açılışına Türkiye’den Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in yanı sıra, Edirne, Kırklareli, Keşan, Uzunköprü ve Lüleburgaz’dan ticaret ve sanayi odası yöneticileri katıldı.

Açılışta Yunanistan hükümetini temsilen ANEL partisinden Seres Milletvekili seçilen İçişleri Bakan Yardımcısı Maria Çaruha katıldı. Törene katılanlar arasında Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Yorgos Pavlidis, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Hristos Metios, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Mustafa Katrancı, Maronya ve Gümülcine Metropoliti Panteleimon ve bölgedeki askeri yetkili, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Muavin Konsoloslar Murat Ertaş, Davut Ocak, İrfan Çetin, Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis, Şapçı Maronya Belediye Başkanı Yannis Stavridis sabık Rodop milletvekili Ahmet Hacıosman’ın yanı sıra çok sayıda işadamı yer aldı.

Genel Sekreter Şahin: “İki Bölge ve Firmalar Arasında Ticari, Ekonomik ve Sosyal İlişkilerin Gelişmesini Hedefliyoruz”

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin 23. “Doğu Makedonya-Trakya 2015” Ticaret ve Sanayi Fuarı’nı değerlendirdi. Şahin Trakya Kalkınma Ajansı olarak, Türkiye ve Yunanistan arasında ticaret, sanayi ve diğer alanlarda işbirliğini geliştirmek üzere buna benzer çalışmaları yaptıklarını söyledi. Şahin, “Gümülcine’deki oda yöneticileriyle görüştük. Bizlere son zamanlarda bu fuara ilginin azaldığını ve bunu yeniden canlandırmak istediklerini ilettiler. Bizler de Türk işadamları eşliğinde, Yunanlı işadamlarıyla birlikte ticari ilişkilerimizi arttırmak adına bu fuara tüm Trakya bölgesi olarak katılma kararı aldık. Trakya Kalkınma Ajansı bu fuarda 100 metre kare bir yer kiraladı. Bunun içinde Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Uzunköprü, Lüleburgaz ve Keşan’dan olmak üzere, Türk firmalarına ait stantlar yer alıyor. Bu şekilde iki bölge ve firmalar arasında ticari, ekonomik ve sosyal ilişkilerin gelişmesini hedefliyoruz.”

Türk ve Yunanlı yetkililerin fuara ilgilerinin çok iyi düzeyde olduğunu kaydeden Genel Sekreter Şahin sözlerini, “Ümit ediyorum ki, uzun vadede bu fuar ve benzeri faaliyetler her iki ülkenin bölge ekonomilerine ciddi katkılar sağlayacaktır” diyerek tamamladı.

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA