SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

Trakya EMITTE kaynamış…!

Trakya EMITTE kaynamış…!
Bu haber 24 Ocak 2015 - 18:48 'de eklendi ve 190 kez görüntülendi.

 

EMITT 22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında TÜYAP’ta 19. kez düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, 71 ülke ve 4.500’ü aşkın kurum, kuruluş ve beldenin katılımıyla perdelerini açtı

Trakya bu yıl Emitt fuarına pek ilgi göstermedi.Edirne’ne ve  Tekirdağ  Şarköy stantları gözüme ilişki.

Bundan birkaç yıl evvelki Edirne ve Keşan’ın açtığı stantları görmüş birisi olarak,bu yıl çok cılız bir tanıtım olmuş sanki.

Özel sektör hiç yok standa…. Keşan ise 2 yıldır katılmıyor..Stantların önünden geçen Edirneliler ise tanıdık bir yüz bulmanın telaşında.

Önceki yıllarda standlarda İpsala Pirinci,Edirne’nin lezzetleri dağıtılırdı  vatandaşlara tanıtım amaçlı olarak. Oda kaldırılmış. Stantlara adeta devlet gölgesi düşmüş. Özel sektör yok. Sadece Arslanzede kendi özel stant açmış,ürünlerini tanıtıyor.

Oysa bir çok ilin stantlarında her şey var. İnsanlar ilinden bir çok şeyi görüyorlar.İlin  lezzetleri de insanlara sunuluyor.

Edirne standı bana pek yavan geldi.Bir Selimiye Camisi’nin maketi ile pehlivan maketleri dışında göze çarpan bir şey yok. Kültür ve Turizm Müdürü  ve elemanları elinden geleni yapmaya çalışıyorlar ama  bu kadar oluyor işte.İlçeler ise yoklara bürünmüş.

Oysa Çanakkale standı ise görülmeye değer. Bütün ilçeler orada ve görevliler var.Şehrin lezzetleri var.Zeytin ve zeytinyağı baş köşede. Belediyerin stantlarında görevliler her türlü bilgiyi veriyorlar. Dahası Çanakkale  Belediye Başkanı ekibinin başında. Kültür ve Turizm Müdürü orada.

Şarköy standı da her zaman olduğu gibi,şarabını tanıtıyor dünyaya adeta..Yanında  diğer ürünler var.Misafirlere de bir çanta içinde sunuyorlar.Şarköy önceki yıllarda da stantı ile ödül almıştı.

Tekirdağ ve Kırklareli ise yok. Kırklareli Demirköy sadece bir stant açmış.

Yani Trakya  Emitte adeta yol olmuş….

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA