SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

Su Akar, Hamzadere Sulama Birliği Bakmaz”

Su Akar, Hamzadere Sulama Birliği Bakmaz”
Bu haber 08 Ocak 2019 - 16:19 'de eklendi ve 338 kez görüntülendi.

Hamzadere Sulama Birliği, 2019 Sulama sezonuna Hamzadere Barajında % 86, Sultanköy Barajında % 100 doluluk oranı ile başlayacağı belirtildi.
Hamzadere Sulama Birliği birlik Müdürü Abdullah Aşır yaptığımız görüşmede şunları kaydetti: “Tarım ve Orman Bakanlığı oluru ile 2012 yılında kurulan, DSİ tarafından kendisine devir edilen tesisler ile 2013 yılında faaliyetlerine başlayan, 2017 yılında yayımlanan DSİ raporunda Edirne ili olarak birinci olan ve Devletimizin Avrupa Kıtasındaki Tek Sulama Birliği olan Hamzadere Sulama Birliği, en olumsuz kış şartlarında bile çalışmalarına devam etmektedir. İşletme, bakım ve yönetim sorumluluğu Hamzadere Sulama Birliğinde olan Hamzadere ve Sultanköy Barajları, tamamen pompaj ile Meriç Nehirinden suyun en kaliteli olduğu bu aylarda, kar ve yağmur suları ile doldurulmaktadır.
Hamzadere Barajında şu an itibarı ile 150 Milyon m³ su bulunurken, 2019 sulama sezonuna 180 milyon m³ su rezervi, yani %86 doluluk oranı ile, şu an 20 Milyon m³ su bulunnan Sultanköy Barajında ise 25 milyon m³ su, %100 doluluk oranı ile sulama sezonuna girilmesinin planlanlanmaktadır.” Dedi.
Birliğin ana giderinin enerji olduğu, bu gideri en asgari düzeyde tutabilmek için elektriğin en düşük olduğu gece saatlerinde Barajların doldurulduğu belirtilen Aşır şunları kaydetti:
“Devir edilen tesislerin en iyi bir biçimde korunmaktadır. Yapılan değişiklikler ile tesislerin ekonomik hale getirilirken, köylü ve çiftçilerimize en zor şartlar altında hizmet verilmeye çalışılıyor. 2018 yılı içersinde, %98’i çeltik olan toplamda 160.000 Dönüm alanda sulama hizmeti verilmiştir.
Abdullah Aşır, Birliğin Hamzadere bölgesinde 40.000 köylü ve çiftçilerimize gece gündüz demeden hizmet etmeye çalıştığını, Hamzadere Sulama Birliğinin değer olarak bölgeye çok büyük katkılarının olduğunu, bu değere herkesin sahip çıkarak karunması gerektiğini, Trakya halkının bu işi en iyi bir biçimde yerine getirdiğini ve yetkililerin bu anlamda görev alanındaki herkese müteşekkir olduğu belirtildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA