SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

ORGANLARI İLE HAYAT VERDİ

ORGANLARI İLE HAYAT VERDİ
Bu haber 12 Ağustos 2015 - 13:28 'de eklendi ve 185 kez görüntülendi.

Keşan Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın bağışlanan organları 3 hastaya hayat verecek.

Keşan Devlet Hastanesi Yöneticisi Op.Dr. Nurettin Alpaslan,gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanenin yoğun bakım ünitesinde 2 gündür  tedavi gören Mustafa Çalışkan’ın (45) beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailenin organlarını bağışladığını söyledi.

Keşan Devlet Hastanesi’nde ilk organ bağışının gerçekleştiğini  vurgulayan Alpaslan,Çalışkan’ın organlarını sağlığında bağışladığını belirtti.

Çalışkan’ın böbrek,karaciğer ve  göz kornealarının bağışlandığını aktaran Alpaslan,İstanbul’dan gelen ekiplerin ameliyatları gerçekleştirerek organları aldığını kaydetti.

Türkiye’de 25 bin kişinin acil olarak organ beklediği belirtildi.

Çalışkan’ın böbrekleri Şişli Florence Nightingale,korneaları Cerrahpaşa Tıp Fakültesi  karaciğeri de Medipol Mega Hastanesi’nden gelen uzman doktorlar tarafından alındı.

Şişli Florence Nightingale  Hastanesi’nden Op.Dr Soykan Barlas,ilk defa Keşan ilçesinden bir organ bağışı gerçekleştiğini ve hastanın böbreklerini aldıklarını söyledi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden  Dr. Orhan Şeker’de hastanın kornealarını aldıklarını ve ülkede bir çok insanın organ beklediğini vurguladı.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA