SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik
Necdet Uybaş

Masalcı dede ne anlatmışşşş

Masalcı dede ne anlatmışşşş
Bu haber 03 Nisan 2021 - 21:39 'de eklendi ve 338 kez görüntülendi.

Masal nedir ?
Masal içinde kahramanların olduğu, olağanüstü sihirli olayların ve karakterlerin olduğu bir yazıdır.

Masal nasıl başlar ?
Masal tekerlemelerle başlar. Bu tekerlemeler masala dahada ayrı bir güzellik katar.

Örneğin : Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde kalbur saman içinde, develer pire iken, cüceler tellal iken, ben nenemin beşiğini tıngır mıngır sallar iken…

Pandispanya ülkesine bağlı  Geşo diye şirin bir ilçe varmış.

Gel zaman git zaman bu ülkede  şerif seçimi yapılacakmış. Şerif adayları anlı şanlı bir şekilde sahaya çıkarlar. Kimi kısa donla,kimisi de uzun donla.Sahada seyirciler de yerlerini alır. Maç başlar ilk yarı berabere biter. İkinci yarı başlaı ama iki taraf ta birbirine üstünlük sağlayamaz. Derken maçın sonlarına doğru kısa donlular,uzun donlulara bir gol atarlar.Kısa donlular sevinçten havaya uçarlar. Ama uzun donlular bu gole itiraz ederler.Hakem düşünür taşınır ne yapsam diye. Adamlar golü nizami attı. Ama baş  hakem uzun donlulardan yana. Neyse itiraz kabul  olur. Maç yeniden başlar ve son saniyede uzun donlular  bir gol atarşar. Ama bu golün atılış biçimi itirazı gerektirdiği için bu sefer kısa donlular itiraz ederler. Ama hakem öt korkusundan gölü hemen verir. Bu sefer uzun donlular sevinçe boğulur. Kısa donluların itirazları kabul edilmez. Çünkü baş hakem maçın hakemine öyle bir bakış atmıştır ki,öt korkusundan  hakem bir şey yapamaz. Uzun donlular haksız da olsa maçı alırlar. Ve şerif de uzun donlulardan olur. Uzun donlularda uzun sakallılarda vardır.

Ve şerif koltuğa oturur ve koltuğu gaptırmayacağına dair yemin  ederek göreve başlar.Her şeyin şeffaf olacağını şöyler. Ama bazıları bunu Şevket olarak anlar.Çamur Şevket berbat bir adamdır ve sözüne güvenilmez.

Şerif efendi çok kıvrak zekalı ve tatlı bir adamdır.Hiç kıçının üzerine oturmaz hep ayaktadır. Ama yaptırdığı her işi de yüzüne gözüne bulaştırır. Adamlar  uzun sakallılar hep yamuk peşindedir. Elinde çekiç olan birisi ise yapılanı devamlı bozar. Ak sakallılar da vardır  işin içinde.Ama Ak sakallı sözünü bir türlü dinletemez.Uslu da durmaz bir türlü.

Şerif kıvrak zekasını her dem kullanır.Etrafına  bal şeker dağıtır devamlı. Bal yiyenler  devamlı parmaklarını yalarlar. Şeker yiyenlere ise bir şey kalmaz. Ama içten içe de bozulurlar bal yiyenlere karşı.

Şerif’în  ara sıra şeker yiyenlerle bal yiyenler arasında görünmez rekabetten  canı sıkılır. Ara sıra  sağlam kayaya giderek motor şeşaya  danışır .Biraz rahatlar.

Şeffaflık sözü veren Şerif, bir türlü  çamur Şevket’i unutmaz.Yüzü güler ama içi kan ağlar. Sonra da dağler dağler şarkısını ara sıra mırıldanarak teselli bulur. Ara sıra da bir teselli veri dinler Orhan babadan…. Masal buya …

Devamı gelecek sayıya…

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA