SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

Kuşkonmaz covid salgınında önemli bir ürün…

Kuşkonmaz covid salgınında önemli bir ürün…
Bu haber 21 Nisan 2021 - 23:38 'de eklendi ve 180 kez görüntülendi.

Keşan’da 2 yıl önce 10 dönümlük alana dikimi yapılan kuşkonmazların hasadı başladı.
Keşan’ın Yenice çiftlik köyünde hasadına başlanan kuşkonmazlar tarladan toplanmaya başladı. Hasat haziran ayı sonuna kadar devam edecek.
Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz,Edirne İl Tarım ve Ormancılık Müdürü Atilla Bayazıt ile Keşan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Kıyım Yenice çiftlik köyünde hasadına başlanan kuşkonmaz tarlasını ziyaret ettiler.
Üretici Orhan  Uzan’dan bitki ve hasat çalışmaları hakkında bilgi aldılar.
Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atailla Bayazıt,kuşkonmaz’ın covid salgımnımda içerdiği vitamin ve minareller açısından ön emli bir ürün olduğunu vurguladı.
Hasadına başlanan kuşkonmazların kalitesinin çok iyi olduğunu aktaran Bayazıt:” 21 mayıs 2019 da fide dikimlerini gerçekleştirdik.2’inci yılında hasada başladık.Birinci sınıfa yakın kalitede.Ümit verici. Bölgeye uyum sağlayacak. Bölgede Ürün çeşidimiz artıyor. Piyasada fazla bilinmiyor. Genelde ihracatı yapılan bir ürün. Ormanlarda yabanileri de var. Dönüme 400 kğ kadar verim alınacak. Gelecek yıllarda dönüme bir ton olabilir. Türkiye’nin her yerinde yetişir. 10 dekar alana ekim yapıldı. İç piyasa bunu tanıdıkça satışı da artacak. Sebze olarak iyi bir ürün. İçerdiği vitamin ve minereller bakımından özellikle bu covid salgınında önemli bir ürün.Sebze olarak tüketilebilir.”
Üretici Orhan Uzanda hasadın haziran ayı sonuna kadar devam edeceğini bildirdi.
Kuşkonmaz’ın Keşan’da da satışa sunulduğunu aktaran Uzan,300 gramlık demetin 30 liraya satışa sunulduğunu aktardı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA