SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik
Necdet Uybaş

KEŞAN’DA UYUŞTURUCU GERÇEĞİ

KEŞAN’DA UYUŞTURUCU GERÇEĞİ
Bu haber 02 Mart 2017 - 15:36 'de eklendi ve 150 kez görüntülendi.

Geçtiğimiz günlerde Keşan’da uyuşturucuya dikkat çekmek için belediye önderliğinde Lions Kulübü’nün de katkıları ile bir konferans düzenlendi.

Konferanssa Keşan Kaymakamı Nuri Özder ile Belediye Başkanı Mehmet Özcan’da katıldı.

Konferansa gelenler arasında şu anda uyuşturucuya esir olmuş birkaç genç ile bazı uyuşturucu kullanıcılarının aileleri de vardı.

Uyuşturucu genellikle  belirli mahallelerde öne çıkıyor.

Son günlerde uyuşturucu yakalama olaylarında gözle görülür bir artış var. Jandarma ve emniyet bu iş için çalışıyorlar. Ancak yine de uyuşturucu ticareti ayni hızla devam ediyor.

Son günlerde başıma bir hırsızlık olayı geldi.

Evimden kamera ve fotoğraf makinaların çalındı.Tabi şikayetçi oldum. Daha sonra yaptığım araştırmada olayı nasıl gerçekleştiğini de  çözdüm.

Bu arada birkaç eksikle çalınan mallarımı aldım.

Hırsızlıklar daha ziyade gündüz vakti oluyor. Uyuşturucu pençesine düşürülen yaşları küçük çocuklar yapıyor hırsızlıkları. Çaldıkları malları da daha ziyade elektronik eşyalar genellikle.

Yani evden bilgisayarınız çalındı. Bunu hemen birkaç fişek uyuşturucu karşılığında küçük çocukların ellerinden alıyorlar.Tam bu sırada çalınan malınıza mahallede bulunan tanıdıklarınız vasıtasıyla ulaşabilirseniz malınızı  küçük bir para karşılığında alıyorsunuz. Sistem bu şekilde işliyor.

Bende çalınan kamerama bu şekilde ulaştım.Bir kaç eksik ike geri aldım.

Daha sonra konuştuğum bir  çok kişi de ayni şekilde mallarına ulaştıklarını söylediler.

Mesela, bir araç soyulmuş ve ehliyet ile ruhsat alınmış ve daha sonra bu kişiye gelen küçük bir çocuk  60 lira karşılığında çalınan ehliyet ve ruhsatı getirmiş. Başka bir olayda da değerli mikrofonlar çalınmış ve 80 lira kaşılığında bir başka kişinin eline geçmiş. Daha sonra mallaırı çalınan da bir şekilde bu kişiye ulaşarak 120 lira kaşığında değeri 5 bin liranın üzerindeki mikrofonlarını almış. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.

Bundan ders alması gerekenler varsa alsın. Sistem bu şekilde işliyor ama arada gençler zehirleniyor ve adeta bir suç şebekesi oluşuyor Keşan’da…

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA