SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

KEŞAN ÖRNEK OLDU

KEŞAN ÖRNEK OLDU
Bu haber 24 Şubat 2016 - 14:45 'de eklendi ve 518 kez görüntülendi.

Keşan TSO’nun Coğrafi İşaret Çalışmaları Tüm Bölgelere Örnek Çalışma Olarak Gösteriliyor.

Keşan TSO’nun Coğrafi İşaret Çalışmaları Tüm Bölgelere Örnek Çalışma Olarak Gösteriliyor

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nın Keşan Satır Et ve İpsala Pirinci İçin Yaptığı Tescil Çalışmaları Trakya Kalkınma Ajansı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Tarafından Tüm Bölgelere Örnek ÇALIŞMA Uygulaması Olarak Anlatılacak.

TRAKYAKA tarafından, geçtiğimiz Salı günü Kırklareli’nde düzenlenen “Kalkınmanın Anahtarı Yöresel Ürünler Paneli”ne katılan Keşan TSO Akreditasyon Sorumlusu Seda Havale, düzenlenen panel ve Keşan TSO’nun örnek gösterilen tescil çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

Seda Havale, Trakya’da 4 tescilli yöresel ürün olduğunu ve bunlardan ikisinin (Keşan Satır Et ve İpsala Pirinci) Keşan TSO tarafından yapılan çalışmalar sonucu tescillendiğini belirtti. Yöresel ürünlerin bölgenin kalkınmasındaki önemine de dikkat çeken Havale, şunları kaydetti;

“Trakya’da coğrafi işareti alınmış 4 ürün var. Bunların ikisini Keşan Ticaret ve Sanayi Odası aldı. Katıldığım panelde bu süreçte ne çalışmalar yaptığımızı anlattım. Coğrafi işaretlerin tescilinin en önemli özelliği bölgeye katma değer katmasıdır” dedi.

 

Keşan TSO’nun tescillediği iki ürün olan “Satır Et” ve “İpsala Pirinci”nin, TRAKYAKA tarafından örnek uygulama olarak gösterildiğini ve 3-4 Mart’ta TOBB tarafından düzenlenecek toplantıda bu iki ürünün tescil sürecini örnek uygulama olarak anlatacaklarını kaydeden Havale, panele, Antalya Ticaret Odası Başkanı, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri, Kırklareli Valisi, Türk Patent Enstitüsü’nden marka uzmanı, TOBB temsilcisi ve Antalya Ticaret Borsası’ndan üyelerin katıldığı bilgisini de verdi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA