SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

Karton Bardak Üretiminde Türkiye 1.’Si Keşan’dan..

Karton Bardak Üretiminde Türkiye 1.’Si Keşan’dan..
Bu haber 13 Ekim 2017 - 17:35 'de eklendi ve 663 kez görüntülendi.

Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) yönetimi, Keşan’dan dünyaya karton bardak ihraç eden “arya cup” firmasını ziyaret ederek, firmanın Genel Müdürü Mehmet Yücel‘den firma hakkında bilgi aldı. Saat 14.00 sıralarında, firmanın İzzetiye Mahallesi’ndeki üretim tesislerinde başlayan ziyarette; Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve beraberindeki bazı Yönetim Kurulu üyelerini, arya karton bardak firması Genel Müdürü Mehmet Yücel karşıladı. Ziyaretçilerine, 11 gün önce üretime başladıkları karton bardak üretim tesislerini gezdiren Yücel, daha sonra firma hakkında detaylı bilgi verdi.

Mehmet Yücel:  “Kapasitede Türkiye 1.’si”

2001 yılından beri, Türkiye’de 76 il, dünyada ise 17 ülkeye ihracat yaparak Keşan’ı temsil eden Tuanna Metal’in ardından kurulan “arya cup” markası ile karton bardak firmasını kurduklarını dile getiren Mehmet Yücel, son olarak, Anadolu Holding’in tedarikçi firması olmaları nedeniyle, karton bardak işine girdiklerini belirterek, “Yaklaşık 6 ay önce yaptığımız toplantıda yıllık 100 milyon adet bardak tedarik etmek istediklerini ilettiler. Biz de bu tesis kurduk. Yaptığımız yatırım, Türkiye’de şuanda kapasite olarak 1. sırada, ekipman parkuru anlamında ise 5. sıradayız. Toplamda 380 karton bardak imalatçısı var. Şuanda ürettiğimiz karton bardakların büyük bir bölümünü Bulgaristan’a veriyoruz. Gelecek hafta da Yunanistan’a bir TIR göndereceğiz. Geri kalan ürünlerimizin %50’lik bölümünü de İstanbul’da toptancılara yapıyoruz. Bardak günde 1.5 milyon bardak, yani 500 koli bardak üretimi yapma kapasitesine sahibiz. Hedefimiz bütün Avrupa’ya ürün göndermektir.” dedi.

Helvacıoğlu: “Hem istihdamda, hem katma değerde, hem de ekonominin yavaşladığı bu atmosferde atılım yapmak cesaret işidir”

Daha sonra söz alan Mustafa Helvacıoğlu, tüm Avrupa’yı hedefleyen firmanın, yurt içinde, büyük bir kola firmasının tedarikçiliğini yapacak Türkiye 1.’si olan bu firmanın Keşan’da olmasının son derece önemli olduğunun altını çizerek, “Bu firmanın Keşan TSO ailesi üyesi olması, girişimcinin genç girişimci olması bizi gururlandırıyor. Hem istihdamda, hem katma değerde, hem de ekonominin yavaşladığı bu atmosferde atılım yapmak cesaret işidir. Bölgenin özelliği de bu cesarete sahip olunmasıdır. Gurur verici bir ziyaret yapıyoruz. Keşan TSO olarak her ilerleyişin önünde düğme iliklemeye hazır olduğumuzu belirtmek için bu ziyarette bulunuyoruz.” diye konuştu. Keşan TSO heyeti, bu ziyaretin ardından, Keşan TSO üyesi birçok işletmeyi de ziyaret ederek, istihdama, ekonomiye ve üretime verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ve tebrik edildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA