SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

HACİZ KORKUSU ÇİFTÇİYİ UYUTMUYOR

HACİZ KORKUSU ÇİFTÇİYİ UYUTMUYOR
Bu haber 29 Mart 2021 - 18:16 'de eklendi ve 134 kez görüntülendi.
CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu “ AKP masal anlatmaya devam ediyor ama haciz korkusu çiftçiyi uyutmuyor. Çiftçi üretimi düşünecekken çaresizce gelecek hacizcileri bekliyor” dedi.
Tarım Kredi Kooperatiflerine borcu olan çiftçilerle ilgili hacizlerin 1 Nisan’a kadar faiziyle ertelendiğini ancak çözüm getirilmediğini belirten Doç. Dr. Gaytancıoğlu “Şimdi söylenen tarih geldi ancak bir çözüm gelmedi. Çiftçimiz, tarlasının, traktörünün, evinin haczedilmesini çaresizce beklemek zorunda bırakıldı. Kendi çiftçisini desteklemeyen, ürününü ucuza alan AKP, başka ülkelerin çiftçilerine milyarlarca dolar verdi, vermeye de devam ediyor” dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a çiftçi borçlarının yapılandırılması için bir soru önergesi verdiğini, soru önergesine Bakan’ın verdiği cevabın ise cevap olmaktan uzak olduğunu söyleyen CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu “Çiftçimizin durumunu görüyoruz. Bu durumu gördüğümüz için borçların yapılandırılıp yapılandırılmayacağını sorduk. Ziraat Bankasının internet sitesinde 874’ü tarla, bağ ve bahçe satılık görülmektedir. ‘Bu yerler, borçlarını ödeyemeyen çiftçilerimizin yerleridir’ diyerek geçmiş yıllara ait ve bu yıl için kamu bankalarının elinde ne kadar satılık yer olduğunu sorduk. ‘Çiftçilerimizin bankalara, tarım kredi kooperatiflerine ve diğer yerlere olan borçları için gerçekten sorunu çözecek bir yapılandırma yapmayı düşünüyor musunuz?’ sorusunu yönelterek takibe düşmüş çiftçi sayısı ve borcunun ne olduğu sorusunu yönelttik.
Bunların cevaplarını üç aşağı beş yukarı biliyoruz. Bizim istediğimiz bu cevapların ilgili Bakan tarafından da görülmesi ve buna göre yasal düzenleme yapılması. Çiftçilerimizin ekonomik sorunlarının çözülerek tekrar üretme yönlendirilmesidir. Bakan’ın verdiği cevap Mevzuat Efendiyi anlatmaktan ileri gitmiyor. Bize bunları anlatmayın siz ne yaptınız veya yapacaksınız onları söyleyin.
Maalesef Türkiye bu yönetimle kan, çiftçi her şeyini hacizlerle kaybetmeye devam ediyor. Biz CHP olarak iktidara gelir gelmez çiftçinin ve esnafın borcuna uygulanan faizi silecek anaparaya da gerekli taksitlendirmeyi yapacağız.”
Savaş Gündogdu, Tenzile Tuncer ve 6 diğer kişi

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA