SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

ETT-DER EDİRNE TURİZMİNE KATKI SUNMAYA HAZIR

ETT-DER EDİRNE TURİZMİNE KATKI SUNMAYA HAZIR
Bu haber 18 Nisan 2018 - 11:39 'de eklendi ve 235 kez görüntülendi.

Şubat ayında yaptığı genel kurul sonrası yeni yönetimini oluşturan Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği, turizm sezonunun da açılmasıyla birlikte çalışmalarını hızlandırdı. AB fonlarına sunduğu projeler, yurtdışı fuar katılımları, kurumsallaşma çalışmaları, sosyal medya ve Edirne tanıtımları ile her geçen gün faaliyet sayısını arttıran derneğin, Edirne’nin tanıtımına ve turizmine yönelik yürüttüğü çalışmalar yeni dönemde artarak devam edecek.

Konumu itibariyle birçok destinasyona ev sahipliği yapan Edirne’nin turizm potansiyelini de göz önünde bulundurarak tematik anlamda birçok butik festival düzenlemeyi hedefleyen dernek yönetimi, özellikle düşük sezonda düzenlenecek festivallerin şehri canlı tutacağı görüşünde.

Ratip Kazancıgil tarafından 1962 yılında kurulan ve Edirne’de faaliyetlerine ara vermeden devam eden en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği, yaklaşan turizm sezonu öncesi kolları sıvadı. Birçok turizm çeşidinin aynı anda yapılabilme potansiyelinin olduğu Edirne’yi tematik festivallerle buluşturmayı hedefleyen dernek yönetimi, birçok etkinlik için alt yapı oluşturmaya başladı.

EDİRNE KIRMIZISI, İLHAN KOMAN GÜNLERİ, LAVANTA HASADI, EDİRNE GASTRONOMİSİ…

Bülent Bacıoğlu başkanlığında oluşan yeni yönetim, önümüzdeki 3 yılın planlaması için düğmeye basarken, yeni dönemle birlikte Edirne gastronomisi, Edirne Kırmızısı, Kaleiçi’nin Old Town olması, butik festivaller düzenlenmesi, İlhan Koman Günleri, Lavanta Hasadı gibi birçok projede aktif olarak rol üstlenmeye hazırlanıyor.

Bir önceki dönem kurumsal altyapısını geliştirmek adına önemli adımlar atan ve yeni dönemle birlikte Edirne’nin tanıtımında ve turizminde daha aktif rol alarak üretken bir yapıya bürünecek olan Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği, özellikle düşük sezonda düzenlenecek butik festivallerin Edirne’ye ayrıca bir katma değer kazandıracağı görüşünde.

BACIOĞLU: EDİRNE’DE TURİZM BÜTÜNCÜL OLARAK ELE ALINMALI

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bacıoğlu, Edirne’nin belirli temalar tespit edilmesi ile birçok butik festivale ev sahipliği yapabileceği yönünde görüş bildirirken, aynı zamanda Edirne’nin tarihten kültüre, gastronomiden doğaya yapılması gerekenlerin bütüncül olarak ele alınması gerektiğini ifade etti. Yeni dönemle birlikte daha somut projeler üretmek için yönetim olarak birtakım atılımlarda bulunacaklarını kaydeden Bacıoğlu, “Amacımız, Edirne’nin turizme yönelik öncelikli sorunlarını aza indirmek için kamu kurumlarına görüş bildirmek, işbirliği yapmak ve bütüncül bir turizm stratejisi geliştirilmesi yönünde var olan potansiyelini yine bütüncül olarak ele almaktır” diyerek kentin bir bütün olarak ele alınarak öncelik sırasına göre projeler üretilmesinin gerekliliğini kaydetti.

Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ulusal ve uluslararası fuarlara katılım göstererek Edirne’nin tanıtımına katkıda bulunmayı sürdüreceklerini vurgulayan Bacıoğlu, “Tabii bu fuarlara katılım konusunda maliyet- fayda – sonuç esasını gözeteceğiz” dedi.

Şu anda şehir ve dolayısıyla turizmi ilgilendiren altyapı projeleri ve turizm politikaları konusunda aktif rol üstlenemediklerini ancak bir sivil toplum kuruluşu olarak bu anlamda bölge turizmine katkı sağlayacak şekilde her türlü araştırma, rapor, organizasyon, işbirliği ve ortak çalışmanın içinde olabileceklerinin altını çizen Bacıoğlu, “Şehrin turizm stratejisini etkileyecek büyük projelerde bizlerden de görüş alınmasının kamu yararı açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Edirne turizminde önceliklerin sorunlardan yola çıkarak ele alınmasına ve projelendirilmesi önem veriyoruz. Öncelikle sorunlara yönelik projeler üretilmesi ve bizlerin de projelere müdahil edilmesinin şehrin ve kamunun yararına olacağı görüşündeyiz” diye konuştu.

YENİ YÖNETİM

Şubat ayındaki genel kurul sonrası yeni yönetime gelen ve Dr. Sadık Ahmet Turizm Meslek Lisesi’nde Rehber Öğretmen olarak görev yapan Bülent Bacıoğlu’nun yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği’nde Akademisyen Doç. Dr. Emel Gönenç Güler başkan yardımcılığı, Proje Koordinatörü Neslihan Çakır genel sekreterlik, Gazeteci Orkun Akman saymanlık, Mimar Murat Yumrukçal, İç Mimar Baran Yazgan ve Profesyonel Turist Rehberi Sinem Gündoğan da yönetim kurulu üyeliği görevini üstleniyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA