SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

“Engel” Tanımayan Konser

“Engel” Tanımayan Konser
Bu haber 18 Nisan 2014 - 11:40 'de eklendi ve 144 kez görüntülendi.

 

Çerkezköy Mevlana İlkokulu’nca hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Müzikle Yeniden” Projesi’nin kapanış toplantısında engelli öğrenciler misafirlere müzik ziyafeti verdi.

Mevlana İlkokulu Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Açılışı bu yılın başında yapılan müzik atölyesinde eğitim alan zihinsel engelli ve otistik çocuklar proje kapsamında edindikleri becerileri bir konserle sergileme imkânı buldular. Perdeli çalgılar ve vurmalı çalgı grubunun performansı katılımcılardan alkış aldı.

Toplam bütçesi 37.000 TL olan projenin amaçları arasında zihinsel engelli ve otistik öğrencilerin sosyalleşmesine yardımcı olacak bir müzik atölyesi kurulması, müzik atölyesi ile zihinsel engelli ve otizmli öğrencilerin bilgi ve yeteneklerinin farkına varmalarını, toplumda kabul görmelerini sağlamak dezavantajlı gruplar arasında kültürel kaynaşma, sosyal rehabilitasyon ve fırsat eşitliği sağlanmasına katkıda bulunmak, toplumda paylaşma, farklı olanı tanıma-kabul etme, farklılıklara uyum sağlama gibi değerlerin gelişimine katkıda bulunmak yer alıyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA