SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

EDİRNE KEŞAN ALTINTAŞ GÖLETİ VE SULAMASI’NDA SONA DOĞRU…

EDİRNE KEŞAN ALTINTAŞ GÖLETİ VE SULAMASI’NDA SONA DOĞRU…
Bu haber 02 Kasım 2017 - 16:27 'de eklendi ve 144 kez görüntülendi.

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Edirne’de inşası devam eden Keşan Altıntaş Göleti ve Sulaması’nda sona yaklaşıldı.

Kil çekirdekli homojen dolgu tipindeki Altıntaş Göleti temelden 17 metre yükseklikte inşa ediliyor. 620 bin metreküp su biriktirme hacmine sahip olacak gölette depolanacak su ile yöre toprakları modern sulama sistemine kavuşacak.

920 Dekar Zirai Alan Suyla Buluşacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından 23 Haziran 2017 tarihinde temeli atılan Altıntaş Göleti ve Sulaması’nda çalışmalar hızla devam ediyor. Su kaynağını Kanlıkavak Deresi’nin oluşturduğu göletin sulama hattı uzunluğu 4 bin 813 metre olacak.

Basınçlı borulu, damlama ve yağmurlama şebeke tipinde inşa edilen gölette yüzde 75 fiziki gerçekleşme sağlandı. Göletin sulama projesinin de tamamlanarak devreye alınması ile 920 dekar zirai alan suyla buluşacak.

Ekonomiye Yıllık 900 Bin TL Katkı Sağlanması Hedefleniyor

Keşan Altıntaş Göleti ve Sulaması ile yöre topraklarını suya kavuşturacaklarını ifade eden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Çalışmalarına hızla devam ettiğimiz gölet ve sulama projesini Haziran 2018’de hizmete almayı hedefliyoruz. Altıntaş Göleti ile milli ekonomiye 900 bin TL katkı ve 123 kişiye de istihdam sağlanacak” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA