SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

DEĞİRMENDERELİ “YER ALTI ZENGİNLİKLERİNİ DEĞERLENDİRMEMİZ LAZIM.”

DEĞİRMENDERELİ “YER ALTI ZENGİNLİKLERİNİ DEĞERLENDİRMEMİZ LAZIM.”
Bu haber 26 Kasım 2014 - 14:10 'de eklendi ve 185 kez görüntülendi.

CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli :”Bizim yer altı zenginliklerini değerlendirme mecburiyetimiz var. Bunu iş güvenliği standartlarına göre yapmamız gerekiyor.”dedi.

Değirmendereli, yaptığı açıklamada, bu yıl madencilik sektöründe yaşanan kazaların, iş güvenliği önlemlerinin daha üst düzeyde alınması konusunda bir duyarlılık oluşturduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Türkiye’nin birçok noktasındaki maden ocaklarını denetim altına aldığını vurgulayan Değirmendereli, eksikleri görülen maden ocaklarının eksikliklerinin tamamlanmasına kadar kapatıldığını belirtti.

Değirmendereli şunları kaydetti:”Hızlı bir denetime tabi tutulup, günlük tespit edilen eksikleri tespit edilip tamamlanması ile ilgili olarak kapatma kararları çıktı. Bu kapatma demek madenler ilelebet çalışmayacak anlamında değil. Yani iş güvenliği önlemleri ile ilgili olarak eksikler tamamladığında Maden İşleri Genel Müdürlüğü veya Çalışma Bakanlığı kapattı ise oradaki müfettişleri davet ederek, “tamamladık eksikleri” diyerek, onlar ortaya konduktan sonra açılmak üzere kapatılmış.

Üst üste gelen olaylar herkesi daha hassas davranmaya sevk etti. Bu işletmeleri eksikleri tamamlayıncaya kadar kapatıyor, İşletmeler de önümüzde kış var, onu da unutmamak lazım. İşletmeler hızla eksiklerini tamamlıyor. Bu sebeple yaşanan fiyat dalgalanması geçici olarak yaşanıyor. Torba yasa ile gelen yükümlülükler madencilerin maliyetlerini yüzde 50 civarında arttırıyor.

Yani çalışma süresi 6 saate indiriyor. Asgari ücret minimum 2 katı artıyor, tazminatları artıyor. Bunlar maliyetleri artırıyor. Ama bakanlık da bu yapılan çalışmaların aceleye geldiğinin farkında. Yeni bir yasa ile bunu düzeltme konusunda yeni bir irade ortaya koyacağını düşünüyorum.

Bizim yer altı zenginliklerini değerlendirme mecburiyetimiz var. Bunu iş güvenliği standartlarına göre yapmamız gerekiyor. Bununla ilgili bizim teknik zorluklarımız, uluslararası piyasada rekabet etmek için, buna da hükümetin gerekli katkıyı yapması gerekiyor.”

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA