SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

“ÇİFTÇİSİNİ KORUMAYAN GELECEĞİNİ KORUYAMAZ”

“ÇİFTÇİSİNİ KORUMAYAN GELECEĞİNİ KORUYAMAZ”
Bu haber 13 Mayıs 2021 - 22:27 'de eklendi ve 142 kez görüntülendi.

AKP hükümetlerinin uyguladığı hatalı tarım politikaları ve pandemi nedeniyle yaşadığı olumsuzluklara rağmen emekleriyle toprağını yoğuran, attığı tohum, diktiği fideyle hayatın devamını sağlayan vefakâr çiftçilerimiz tarlasında, bahçesinde üretime devam etmektedir.

Uygulanan plansız ve üretici yerine aracıyı önceleyen tarım politikaları nedeniyle çiftçimiz ürettiğinden para kazanamadığı için borçlarını çevirememekte ve borç yükü altında ezilmektedir.

Artan borçları nedeniyle çiftçinin tarlasına, bağına, bahçesine, evine, traktörüne, hayvanına haciz gelmekte, borç yükü altında ezilen çiftçilerimizden bazıları bunalıma sürüklenerek intihar etmektedir.

Çiftçilerimizin sadece bankalara olan borçlarının son bir yılda 22 milyar lira artarak toplamda 137 milyar liraya ulaşmıştır.

Çiftçinin bu borcun altından kalkma, bu borcu ödeme şansı artık yoktur. Bu nedenle çiftçinin hem bankalara, hem de Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının faizleri silinerek uzun vadeli yapılandırılmalıdır.

Pandemi sürecinde bütün ülkeler çiftçisine destek olurken ne yazık ki ülkemizde hiçbir destek programına çiftçilerimiz dâhil edilmemiştir.

Bu duygularla;

Emekleriyle toprağı yoğurup, alın terini akıtan, tohumuyla, fidesiyle hayatın devamını sağlayan hastalıkta sağlıkta tarlasında, bahçesinde üreten milletimizin efendisi çiftçimizin, köylümüzün 14 MAYIS ÇİFTÇİLER GÜNÜ’ nü kutluyor, saygılar sunuyorum.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA