SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

BACALAR KONTROL EDİLİYOR

BACALAR KONTROL EDİLİYOR
Bu haber 14 Kasım 2014 - 10:41 'de eklendi ve 164 kez görüntülendi.

Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, ilçedeki hava kirliliğinin önlenmesi ve sağlıklı kazan yakımının sağlanması için başta resim kurumlar olmak üzere tüm bacası olan yerlerde baca çekiş ölçümleri gerçekleştirmeye başladı.

İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Anafartalar İlkokulu’nda, baca temizliği ve bacanın çekim kuvvetine ilişkin Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, İtfaiye Müdürü Orhan Yamak’ın da katılımı ile ölçümlemeler yaptı.
Anafartalar İlkokulu Müdürü Necdet Şen’in de hazır bulunduğu denetimler sonrası yapılan ölçümleme hakkında bilgi veren İtfaiye Müdürü Orhan Yamak, “Keşan Belediyesi olarak resmi kurumlar başta olmak üzere tüm bacaların temizliğine büyük önem veriyoruz. Bacanın çekiş gücünü belirlemek için tüm Türkiye’de itfaiye müdürlüklerinin kullandığı baca çekiş gücü ölçüm aparatını Keşan Belediyesi olarak biz de edindik. Bu cihazın ilk denemelerini bu okulumuzda gerçekleştiriyoruz. Anafartalar İlkokulu’nda baca çekiş gücü ölçüm aparatı ile yaptığımız ölçümlemede, bacada çekiş gücünden kaynaklı bir sorun olmadığını tespit ettik.” dedi.
İlçedeki resmi kurumların bacalarının temizliği konusunda, belirli periyotlar halinde kontroller gerçekleştirdiklerini aktaran Yamak, temiz olmayan bacaları, belediye bünyesindeki aparatlarla temizlediklerini aktardı.
Orhan Yamak, özel konut ve iş yerlerinden dilekçe ile gelen baca temizliği konusundaki taleplerin de Kasım Meclis Toplantısı’nın 2. Oturumu’nda belirlenecek tarifeye göre ücretlendirileceğini anlattı.
Yamak’tan sonra konuşan Çevre Koruma ve Kontrol ile İtfaiye müdürlüklerinden sorumlu Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan da Keşan Belediyesi’nin ilçedeki hava kirliliğinin önlenmesi konusunda büyük çaba gösterdiğinin altını çizerek, “Doğalgazın Keşan’a gelmesi ve hava kirliliğinin önlenmesi konusunda oluşturulan platformda Keşan Belediyesi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmektedir. İlçeye doğalgaz gelmesi için elektrik abonesi vatandaşlarımızın açılan hesaba 335 TL ön abonelik bedeli yatırmaları gerekiyor. Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz, Makine Mühendisleri Odası Keşan Temsilciliği ile işbirliği halinde ilçedeki kalorifer kazanlarının denetimlerini gerçekleştiriyorlar. Çünkü ilçeye doğalgaz gelse de kısmen kaloriferler yanmaya devam edecek. Bu nedenle kalorifer kazanları, kazan daireleri ve bacaların durumu çok önemli. Yapılan denetimler sonrası tespit edilen eksiklikler, kurumlara, apartmanlara ve yöneticilere bildiriliyor. Tespit edilen eksiklikler verilen süre zarfında eğer giderilmediyse çeşitli yaptırımlar uygulanıyor. Şu an bulunduğumuz Anafartalar İlkokulu’nda yapılan denetimde, baca çekişinde sorun olabileceği değerlendirilmiş. Biz de bu vesileyle İtfaiye Müdürlüğümüzün yeni aldığı baca çekiş gücü ölçüm aparatını ve tabletleri bu kurumumuzda denedik. Yapılan ölçümlemede baca çekişinde herhangi bir sıkıntıya rastlanmadı.” şeklinde konuştu.
Çekmeyen bacanın hem hava kirliliğine yol açtığını hem de kazanın verimli yanmaması ve dolayısıyla ısı ve maddi kayba yol açtığını dile getiren Aktan, vatandaşların hem kendi hem de yaşadıkları yerdeki insanların sağlığını düşünerek hareket etmelerini istedi.
Cengizhan Aktan, kazanlarda tespit edilen eksikliklerin çok cüzi meblağlarla çözümlenebildiğini ifade etti ve vatandaşlar ile kurumların eksikliklerin giderilmesine önem vermelerini, aksi takdirde cezai yaptırımların daha büyük maddi külfet getireceğini vurguladı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA