SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu
Bu haber 16 Mayıs 2017 - 17:35 'de eklendi ve 150 kez görüntülendi.


Atatürk’ün Selanikteki evinden alınan toprak… paylaşan: necdetuybas30’uncu Atatürk‘ü Anma ve Barış Koşusu kapsamında, Selanik‘te Atatürk‘ün doğduğu evin bahçesinden alınan toprak, İpsala Sınır Kapısı‘ndan Türkiye‘ye getirildi.

Türkiye Atletizm Federasyonu, İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 30’uncu, Atatürk‘ü Anma ve Barış Koşusu kapsamında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk‘ün  Selanik^te doğduğu evin bahçesinden alınan toprak, İpsala  Sınır Kapısı‘ndan Türkiye’ye getirildi.

 İpsala Sınır Kapısı’nda düzenlenen tören’de saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal marşı okundu.

Halk oyunlarının oynanmasının ardından  Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Necmettin Hüseyin, Gümülcine Başkonsolusu Ali Rıza Akın ile İpsala Kaymakamı  Ali Uysal birer konuşma yaptılar.   

  Daha sonra Selanik’ten Atatürk’ün evinden getirilen toprak İpsala Kaymakamı Ali Uysal tarafından Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Necmettin Hüseyin ile İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü atletlerine teslim edildi.

   Türk atletlerine teslim edilen toprak 737 kilometre koşularak Ankara’da 19 Mayıs günü Anıtkabir’de askeri yetkililere teslim edilecek.

   Diğer toprak ise Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği tarafından Samsun’da 19 Mayıs törenlerinde Samsun Valisi’ne teslim edilecek.
     Törene Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı’da katıldı.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA