SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

ATA TOPRAĞI ANKARA ve SOMA YOLUNDA

ATA TOPRAĞI ANKARA ve SOMA YOLUNDA
Bu haber 16 Mayıs 2014 - 16:32 'de eklendi ve 174 kez görüntülendi.


ATA TOPRAĞI TÜRKİYE’DE paylaşan: necdetuybasAtletizm Federasyonu’nca 26 yıldır düzenlenen ‘ Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu’ kapsamında, Yunanistan’ın Selanik kentinde Atatürk’ün doğduğu evin bahçesinden konsolosluk görevlileri tarafından alınan toprak, İpsala Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye getirildi.

 

Burada düzenlenen tören saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı

 

İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz,Mustafa Kemal Atatürk’ün  Selanikte’ki evinden alınan toprağın   sembolik olduğuna ancak çok büyük anlam ifade ettiğini söyledi.

 

Bu yıl alınan toprakların Ankara’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e diğerinin bu yıl Soma’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden maden şehitleri

için  Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği tarafından oraya götürüleceğini aktardı.

Gürbüz,sözlerine şöyle devam etti:” Nasıl ulusal kurtuluş mücadelesi yurt sathına yayılmışsa burada da atletlerimiz koşarak büyün yurdu baştan başa geçmektedir ve Türk milletinin birliğini simgelemekteler.Biz en acı günümüzde bile küllerinden doğan bir milletiz.Ulusal kurtuluş mücadelesini nasıl vermişsek bu bugün de en acı günümüzde olsa bile  yine birlikte hedefe ulaşmanın gayreti içindeyiz.

Batı  Trakya’da soydaşlarımız evrensel hak ve hürriyetlerine en kısa sürede kavuşurlar. Bunun  mukabili olarak birer şerefli vatandaşımız olan Rum vatandaşlarının da her türlü hakları Türk Milleti’nin teminatı altındadır.

Biz dost ve komşu ülke Yunanistan ile ilişkilerimizi ne kadar geliştirirsek,orada bulunan soydaşlarımızın da o üçlüde rahat ve mutlu olacaklarını düşünüyorum.”

 

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel  Başkanı Taner Mustafaoğlu’da yaptığı konuşmada, Batı   Trakya’nın  kültür ve anlayış olarak Trakya’nın devamı olduğuna işaret etti.

Mustafaoğlu, bu yıl ilk defa olarak toprağı Samsun’a değil’de Soma’da maden şehitlerinin hatırası olarak oraya göndereceklerini söyledi.

 

Daha sonra  Türk   Bayrağı’na sarılı topraklar İpsala kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz tarafından atletlere teslim edildi.

 

Atletler 737 kilometre koşarak 19  mayıs törenlerinde toprağı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e teslim edecekler.

 

Törene Edirne Gazeteciler Derneği üyeleri de katıldılar.

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA