SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

ARTRİT’E DİKKAT…!

ARTRİT’E DİKKAT…!
Bu haber 13 Ekim 2016 - 18:38 'de eklendi ve 200 kez görüntülendi.

Uzunköprü Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Şenol Aydın, Artrit hastalığı hakkında aydınlatıcı bilgiler verdi.
Vücut tarafından üretilen, eklemlerde meydana gelen iltihabi bir duruma Artrit denir. Ayak bileği, diz, el bileği vb eklemlerin iltihaplanması ile birlikte şişme, sertleşmeye yol açan hastalıklar ve eklemlerde ağrı gibi durumlara neden olabilir.
Romatizmal Artrit, romatizmanın insan vücudunda en sevdiği yerler eklem bölgeleridir. Halk arasında “İltihaplı Romatizma” da denilen sistemik bağ dokusu hastalığıdır.
Travmatik Artrit, alınmış bir darbe sonucu eklemler darbe görür. Eklemlerde ağrı, şişme ve fonksiyonunu yitirmesiyle kendisini belli eder.
Eklem (Osteoartrit) Artrit, eklemlerin zarar görmesi ile birlikte aşınma ve yıpranmadan dolayı kireçlenme meydana gelir. Kesin tedavisi olmamakla birlikte ağrılar en aza indirgenmeye çalışılır. Ağrı kesicilerin yanı sıra fizik tedavi de önemlidir. Diz, kalça ve bileklerde yani vücut ağırlığını taşıyan bölgelerde olan kireçlenmelerde ise kişinin kilo vermesi zorunludur.
Bakteriyel Artrit, Gonokok, streptokok, stafilokok gibi eklem çevresinde oluşan bakterilerden dolayı meydana gelen bir enfeksiyondur. Enfeksiyonun ciddi olması ile birlikte cerrahi bir tedavi gerekebilir. Daha kötüleşmemesi için doktor kontrolünde antibiyotik tedavisi uygulanabilir. Bazı vakalarda eklemin çevresinde bulunan zarlar enfeksiyon nedeni ile zarar görebilir ve bundan dolayı eklemin hareketsiz kalması mümkündür.
Gut Artriti, vücuttaki ürik asidin atılmasında bir sorun varsa veya fazla üretiliyorsa vücutta birikmesiyle kandaki ölçüsü artar. Eklemlerde biriken ürik asit iltihaplanmaya yol açar. Kesin tedavisi olmaması ile birlikte ara ara ortaya çıkar. Yüksek tansiyon, şişmanlık ve şeker hastalığı gibi hastalıklar gutun oluşmasında ön plandadır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA