SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA MESAJLARI

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA MESAJLARI
Bu haber 18 Mart 2014 - 16:53 'de eklendi ve 154 kez görüntülendi.

Nurullah Aydın-Ankara

Güzel ülkemizin bağımsızlığı uğruna şehit olmuş binlerce vatan evladının sayesinde bu günleri yaşayabiliyoruz.

 

Şehitlerimizin uğruna can verdikleri vatan toprakları; bugün küresel gücün emrindeki çetelerin ihanetleri ile karşı karşıyadır.

 

Türk Mileti’nin esarete düşmemek için varolma savaşını verdiği 1908-1922 yılları arasında 8 cephede süren savaşlar arasında Çanakkale savaşları önemli bir dönüm noktasıdır.

 

Düşmanla işbirliği yapanlar, ihanetlerini sergilerken, başarılı olamamışlardır.

Çanakkale zaferinden iki yıl sonra düşman kuvvetleri başkent İstanbul başta olmak üzere bütün vatan topraklarını işgal etmiştir.

 

Ancak 1915 Çanakkale zaferler ruhu; kısa sürede bütün vatan sathında dalgalar halinde yeni bir uyanışın silkinişsin dirilişin işareti olmuştur.

 

Çanakkale zaferini kutlarken; dünün ve bugünün gerçeklerini hatırlamak, gerekir.

 

Cumhuriyet Türkiye’sinde; ya laik, ya İslamcı, ya özgürlükçü kimlikle sinsice zehir kusanlar bugün etkili ve yetkili duruma gelmişlerdir.

Düşmanla işbirliği yapanların torunları; Türk devletinin dışta saygınlığını yıkarken, içte devlet-millet bütünlüğünü bozan uygulamalara yönelmişlerdir.

Çanakkale Zaferini kazananların torunları; kirli oyunlarla, düzmece planlarla tutsak edilerek, etkisizleştirilerek, itibarsızlaştırılarak susturulmak istenmiştir.

Oynanan bu oyunun hala farkında olmayanlar, seyirci kalmaya devam edenler; vicdanlarda mahkum olarak tarihin kirli sayfalarında yerlerini alacaklarıdır.

 

Bugün;

Türk Milleti; tehdit altındadır

Türk Vatanı; etnik aidiyetle parçalanmak istenmektedir.

Türk Milleti’nin milli ve manevi değerleri hırpalanmıştır.

Türk Milleti’nin milli günleri anlamsızlaştırılmıştır.

Türk Milleti’nin manevi değerleri istismar aracı kılınmıştır.

Türk Devleti; Türk Milleti’nin devleti olmaktan çıkarılmak için sinsi oyunlarla tuzağa düşürülmüştür.

 

Akıl, bilim ve din uyumu ile huzur ve güven içinde yaşayan Türk Milleti’nin birlik ve beraberliğini sağlayan ortak doku; çağdığı Arapçı din anlayışı ile parçalanmak istenmektedir.

 

Türk Milleti’ne, Türk Devleti’ne, Türk Vatanı’na ihanet edenlerin torunları; bugün din veya çağdaşlık örtüsü altında kinlerini kusmaktadırlar.

 

Hangi ihanet oyunu oynanırsa oynansın; şehitlerin torunları olarak Türk Milleti’nin duyarlı her bireyi, tarihi kimliğine uygun olarak vatan, millet devlet için aynı duygu düşünce ve inançtadır.

 

Milli ve Manevi değerlerle donanmış vatan evlatları; dimdik hazırdır. İç ve dış ihanet şebekelerinin her türlü çirkin oyunlarına karşı bugünü ve yarınları güvenli kılmak için aynı bilinçtedir.

 

Çanakkale zaferinde ve vatan, millet ve devlet uğruna bütün savaşlarda kaybettiğimiz şehitlerimizi ve gazilerimizi bu gün bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.

AK PARTİ EDİRNE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GÜNŞEN’İN MESAJI

99 yıl önce bugün; özgürlüğümüze prangalar vurmak isteyen, onurumuzu ayaklar altında çiğnemek için var gücüyle saldıran, dünyanın en büyük donanmalarına ve ezici askeri gücüne sahip emperyalist devletlere; vatan ve namus müdafaası uğrunda tek yürek olmuş inançlı Türk askerinin büyük mücadelesi sonucu, Türk ve dünya savaş tarihine altın harflerle kazınan bir destan, Çanakkale Zaferi gerçekleşmiştir.

Düşmanın muazzam deniz gücü karşısında bizim çok cılız bir donanmamız olmasına karşın Mustafa Kemal Atatürk gibi savaş dehası komutanlarımız, Seyit Onbaşı gibi inançlı ve mücadeleci askerlerimiz bulunmaktaydı. Bu sayede düşman donanmasının beli kırılarak 18 Mart 1915 yılı itibariyle savaşın deniz kısmı destansı zaferimizle sonuçlanmış, kara savaşları başlamıştır.
Tüm bu savaş boyunca “Konu vatansa, gerisi teferruattır!” düsturuyla canını bu Cennet Vatan uğrunda hiçe sayarak Çanakkale’nin geçilmez olduğunu dünyaya göstermiş tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum, ruhları şad olsun…
Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA