SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
Bu haber 10 Ocak 2014 - 21:17 'de eklendi ve 128 kez görüntülendi.

 

53 yıl önce Basın bayramı olarak ilan edilen ve resmi tatil günü olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı daha sonra 12 Mart darbesiyle resmi tatil günü olmaktan çıkarılarak Çalışan Gazeteciler Günü’ne dönüştürülerek günümüze gelmiştir.
53 yıl sonra geldiğimiz nokta, çalışan gazeteciler açısından maalesef iç açıcı bir durumda değildir. Bir çok arkadaşımız çok zor koşullar altında çalışmakta, özellikle yerel basında çalışan basın emekçileri asgari ücret düzeyinde ücretler almakta, iş güvenliği ve sosyal güvencelerden oldukça uzak bir ortamda bulunmakta ve çok çeşitli engellemeler ve baskılarla karşılaşmaktadırlar. Maalesef gazeteciler hak ettiği değeri görmemektedirler. Kamuoyunu aydınlatmak ve bilgilendirmek gibi ulvi bir görevi yerine getiren gazetecilerin haklarının korunması ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi tarafsız ve doğru habercilik için son derece önemlidir.
Maalesef 53 yıl sonra, bir Basın Bayramı olarak başlayan 10 Ocak Gazeteciler Gününü artık bir bayram havasında kutlayamıyoruz. Gazetecilerin hak ve özgürlüklerinin dünya standartlarına kavuşması basın camiasının güçlenmesini sağlayacaktır. Gazetecilik gibi sorumluluk gerektiren bir mesleği icra ederken basın ahlak kuralları çerçevesinde doğru, tarafsız ve güvenilir haber yapmak birinci koşulumuz olmalıdır.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü dünya standartlarında bir bayram havasında kutlayabilme dileklerimle tüm gazeteci arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Levent Takan
Trakya Spor Yazarları ve Gazetecileri Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA